Érettségi

2020.06.03. 10:59

Zökkenőmentesen zajlott az első „felkészítő nap”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, június 2-án visszatérhettek az iskolapadokba azok a végzős diákok, akik képességvizsga, illetve érettségi előtt állnak. Az előkészületek után most arról érdeklődtünk, hogyan ültették gyakorlatba a rendeletbe foglalt óvintézkedéseket a Bihar megyei tanintézményekben.

Forrás: FB/Arany János Elméleti Líceum

János Piroska

Zökkenőmentesen zajlott az első „felkészítő nap” a Bihar megyei iskolákban – kaptuk az egybehangzó választ a megkérdezett intézményvezetőktől. A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumban 150 diák (három nyolcadik osztály és négy tizenkettedik) végez idén. Már az első nap mindenki tudta, hogy mikor kell bemennie az iskolába, így a bejáratnál sem volt torlódás – mondta el érdeklődésünkre Tornai Melinda iskolaigazgató. Magas testhőmérsékletet senkinél sem észleltek. Az első nap általános tapasztalata a diákok meglepettsége, a több mint két és fél hónap otthon töltött idő után a gyerekek „lelassultak”, ez pedig a tanulás szempontjából is érvényes – tudtuk meg az iskolaigazgatótól.

A margittai Horváth János Elméleti Líceumban is olajozottan zajlott minden, az előírásoknak megfelelően a diákok külön folyosókat használtak, az udvart több részre osztották, a tanárok is együttműködőek voltak – tájékoztatott Nagy Gabriella igazgató. Az iskolaorvos és az asszisztensnő külön-külön két folyosón is mérte a diákok testhőmérsékletét. A felkészítő órák is rendben zajlottak, a diákok örültek a viszontlátásnak, egyben szomorkodtak a ballagás elmaradása miatt.

A fegyelmezettség volt jellemző az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában is, ahol megközelítőleg 50 diák vett részt az iskolai felkészítő órán, csaknem ugyanennyien ugyanis továbbra is az online felkészítőt választották – jegyezte meg Varga Róbert iskolaigazgató. Az első nap minden a tervek szerint zajlott, sokat segített a kisegítőszemélyzet is, így az óvintézkedésekkel kapcsolatos teendők nemcsak kizárólag a pedagógusokra hárultak.

Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Líceumban is örültek a viszontlátásnak a diákok. Itt is minden az előírásoknak megfelelően történt, bár a folyamatos maszkhasználat nem volt könnyű sem tanárnak, sem diáknak – nyilatkozta megkeresésünkre Zeffer Tímea iskolaigazgató. A többi tanintézményhez hasonlóan itt is megmérték a testhőmérsékletet, fertőtlenítettek, a diákok maszkot kaptak, illetve a padokon kihelyezett fertőtlenítő-hatású nedvestörlő várta őket. Az iskolában készítettek egy kérdőívet is, amit kiküldtek tanárnak, diáknak és szülőnek egyaránt, ennek későbbi kitöltésével szeretnék felmérni azt, mennyire elégedettek az érintettek az intézkedésekkel.

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban az első, vizsgákra felkészítő nap a tizenkettedikesek számára amolyan „ballagáspótló” nap volt, az udvaron a szépen felöltözött diákok ugyanis megkapták a maturandusz-kitűzőjüket. Ezt követően természetesen itt is felkészítő órák zajlottak – mondta el Barta Imre iskolaigazgató. Az ingázó diákok számára négyből három iskolabuszt üzembe helyeztek, a 16 férőhelyes járművekben hét diák utazott a tanintézménybe. Bár sokan túlzásnak tekintik a bevezetett óvintézkedéseket, a székelyhídi iskolában is igyekeztek eleget tenni a szabályoknak, mint megtudtuk, az első nap problémamentesen zajlott.

Borítókép: Nagyszalontán betartják a biztonsági előírásokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában