Megállt az élet…

2020.06.23. 18:01

Változatlanság a változásban

Mi történt 2020 márciusától, a világviszonylatú koronavírus megjelenése alatt mostanáig? Megállt az élet…

Varga Zoltán, Bors

Mindennemű kérelmek, ügyek intézése egyszeribe leállt. Ez egy jó időhúzás, amibe minden belefér, mivel jó ok rá a koronavírus. Az illetékes intézmények tudnak lazítani. Bár a tudósítások nem álltak le. Teljes egészében dolgoznak, csak más módszerrel. A mondás szerint: már a vízcsapból is ugyanaz folyik. A fontos ügyek pedig félre vannak téve, vagy már el is vannak felejtve, törölve a nyilvánosság előtt. Aminek a mozgatóereje a politika és az ügyintézések láncsorozata. A szoros kapcsolatok.

Ez jól jött a közelgő országos választással kapcsolatosan is. Így meg lehet hosszabbítani négy hónappal a mandátumokat. Az olyan beosztottak is időt nyertek, akik alkalmatlanok voltak eddig is a vezető beosztásba. Beleértve: hivatali visszaélés, korrupció, egyéni meggazdagodás és még sokféle indoklás alapozott gyanúja.

Tisztelet a kivételnek. Akinek nem inge, ne vegye magára. De sajnos a vírus előtt is így volt, ami továbbra is így maradt. A sértettek sírnak, míg a hatalom nevet. A kérdés: ez jogállam? Mit tesznek az állampolgároknak az igazság védelméért? Az 1989-es romániai forradalom után nem változott az állampolgárok igazság jóvátétele. A közvélemény, tanulság: az akkori volt vezetőség átesett a cseberből a vederbe.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában