Felújítás

2020.06.29. 08:15

Teljesen megújul a 11-es iskola

Folynak a felújítási munkálatok Nagyvárad egyik legnagyobb tanintézményében, a Moldovei utcán lévő 11. számú Általános Iskolában. A munkálatokról beszámoló polgármesteri közlemény tudatja, hogy a tanintézmény négy épületrészből áll: az ötszintes főépületből, a földszintes és egy emeletes B épületből, a háromszintes C épületből, amelyben a sportterem működik, illetve van egy négyszintes összekötő épületrész is. A munkálatok során felújítják az elektromos hálózatot, a mellékhelyiségeket, a tűzcsapokat, ugyanakkor tűzriasztó berendezést és térfigyelő kamerákat szerelnek be, villámhárítót helyeznek ki, kiépítik a számítógépek üzemeltetéséhez szükséges gyenge áram hálózatot.

A belső munkálatok során parkettet helyeznek le az osztálytermekben és az irodákban, a mellékhelyiségekben csúszásgátló csempéket raknak le, kicserélik az ablakokat; a C épületet kibővítik, hogy ott öltözők és mellékhelyiségek is helyet kaphassanak, felújítják a homlokzatokat, kicserélik az esővíz-elvezető csatornákat, a lépcsőkorlátokat, és felújítják a tetőzetet is. A munkálatok magukba foglalják zöldövezet kialakítását, a kerítések, a járdák és a sétányok, a sportpálya felújítását, ide új foci- és kézilabdakapukat, kosárlabda-palánkokat, valamint pingpong asztalokat helyeznek ki. Mindeddig a következő munkálatokkal végeztek: kiöntötték az új épületrész alapját és felszedték a padlózatot, letisztították a falakat és kicserélték a belső elektromos hálózatot. A kivitelezők a Drum Asfalt, a Trameco és a Lemacons cégek, a kivitelezés költségvetése 11.481.787 lej áfa nélkül. A munkálatokat idén májusban kezdték el, a kivitelezési időszak 18 hónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában