Ballagás

2020.06.15. 09:30

Rádiós ballagás zajlott a nagyváradi Lorántffy Gimnáziumban

A vidóemegosztó portálra feltöltött videók után a rádió hullámhosszain is elbúcsúztak a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős diákjaitól.

János Piroska

Az elmúlt szombaton a Plusz Fm rádió hullámhosszán keresztül ezúttal a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium végzős diákjai számára szólalt meg a csengő. Az Ady Endre Elméleti Líceum és a Művészeti Líceum után ugyanis délelőtt tíz órától számukra is ilyen formában rendeztek virtuális ballagást. A hallgatókat – Péter Tímea és Hosszú Sándor műsorvezetők mellett – Soós Sándor iskolaigazgató köszöntötte. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke az 55. Zsoltár 23. versét olvasta fel: „Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.” Az áldást csakis úgy lehet valóra váltani, ha terheinket az Úr lábai elé tesszük le, minden nap hozzá fordulunk – mondta el a lelkipásztor. Ő gondot visel rólunk, Jézus Krisztus fenntart és megtart, nem hagyja ingadozni az elbizonytalanító körülmények között azt, aki imádságban folyamatosan keresi az Istent.

Soós Sándor iskolaigazgató az elmúlt négy év felidézésében elmondta: egy családias légkör és egy egyértelmi követelményrendszer fogadta 2016-ban a középiskolai évek küszöbén állókat. Megtanulhatták, hogy eredmények csak erőfeszítések árán születhetnek, ugyanakkor alkotó tagjaivá váltak az iskolaközösségnek. „Nem a térkép visz a célodig, ahhoz hajó kell, térkép nélkül viszont hiába van hajód. Ha ezt az igazságot felismered, megleled az utad és az egyensúlyod” -zárta szavait Limpár Imre szavaival az iskolaigazgató.

Lorántffysok maradnak

Mikrofon elé ültek a végzős osztályok osztályfőnökei is. Thalmeiner Zoltán, a XII. A osztályfőnöke útrabocsátó jókívánságaiban elmondta: maradjanak tiszták és gondolkodó emberek, legyenek kitartóak, kövessék és dolgozzanak meg céljaik eléréséért. Csűry Ágnes, a XII. B osztályfőnöke felidézte: minden pillanat értékes volt huszonhárom diákjával, egy összetartó osztályközösséggé formálódtak, amely ha összefogott, nem volt számukra lehetetlen. „Nem búcsúzunk, hiszen tudom, ők azt mondják, örökre lorántffysok maradnak” – jegyezte meg. A rádión keresztül szót kaptak a végzős osztályok képviselői is: a XII. A képviseletében Vagyon Ádám, a XII. B képviseletében pedig Lőrincz Johanna, Kócs Sándor, Hajdú Médea Boglárka és Fodor Krisztián mondatta el mindazt, mit is jelentett számukra ez az iskola.

A 12. A osztály

Szakács Zoltán felszólalásában áldást kért a ballagókra, de a hallgatókra is. „Maradjon vele áldásával a magasságos Isten, hogy tiszta szívvel élhess, legyen mindig belső bizonyosság a szívedben, hogy az élet, amelyet ajándékba kaptunk, gyönyörű. Áldjon meg Isten gazdagon, hogy életed teremhessen emberséget, jóságot, hálát. Lelj rá minden nap egy kis darab menyországra itt a földön, amire rácsodálkozhatsz és amit megoszthatsz másokkal. Tölts el sok bennsőséges órát szeretteid körében, és Isten adjon melléd igazi barátokat, lelki társakat. Fedezz föl újabb szépségeket, találj rá új megfejtésekre, s maradj lelked mélyén mindvégig gyermek: kíváncsi, s mindig nyitott az eljövendő felé. Áldjon meg Isten szép célokkal, tervekkel, új erővel, hogy lelkesen és hálásan dolgozhass, figyelni tudj Isten útmutató szavára. Életéveidből merített tapasztalataid és bölcsességed segítsen másokat is, hogy felismerjék a szeretet valóságát, Isten hozzánk hajló irgalmasságát Krisztusban. Járj minden utadon Isten áldásával!” A XII. A osztályból Koós István Máté, Nagy Márk és Benedek Dávid Krisztián lett az első három helyezett az idei tanévben, míg a XII. B-ből Imre Erik, Gáspár Milán és Kócs Sándor részesült ebben a kitüntetésben.

A szülők képviseletében Lőrincz Matild mondott köszönetet tanároknak, szülőknek. Elmondta: a gyerekek „itt váltak széndarabokból csiszolt gyémánttá”, ezt az értéket a fiataloknak fel kell ismerniük önmagukban. Fazakas Tibor aligazgató a rádión keresztül külön dicséretben részesítette az iskola diáktanácsának búcsúzó tagjait – Iván Tibort, Nagy Ervint, Borsos Krisztiánt (XII. A), Fodor Krisztiánt, Hajdó Médeát, Horváth Viktóriát, Tóth Sándort, Szilágyi Tamást, Kovalcsik Bettinát, Szabó Kingát, Zsigó Zsoltot és Lőrincz Johannát(XII. B) –, illetve a Lélekband egykori tagjait, ugyanakkor a Töndury-ösztöndíjasokat is kiemelte. Hűségdíjban részesült Lakatos Rajmond, aki első osztálytól kezdve a Lorántffy diákja volt.

Borítóképen: A 12. B osztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában