Nézetbeli különbségek

2020.06.05. 10:28

Lemondott a Vállalkozók Szövetségének elnöke

Csupán négy hónapot töltött a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének (FPB) élén Dinu Meşter üzleti tanácsadó, és máris lemondott. Indokként azt hozta fel, hogy nézetbeli különbségek merültek fel közte és a két alelnök (Constantin Jurcă és Vasile Fonoage) között, illetve alapszabályzat-ellenesen lett megválasztva. Nevezettek azt szerették volna, hogy valójában ők vezessék az egyesületet, és neki csak egyfajta protokolláris szerep jusson. Ugyanakkor a stratégiát illetően sem értettek egyet: Dinu Meşter azt javasolta, hozzák létre a Körösvidéki Üzletemberek Szövetségét, mely magába foglalná a térség összes vállalkozói fórumát, míg Constantin Jurcă és Vasile Fonoage továbbra is önálló entitásként képzelnék el a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségét. Mivel nem jutottak konszenzusra, Meşter azt mondta: inkább félreáll, mert semmi értelmét sem látja annak, hogy súlyos szavakkal dobálózzanak. Ami pedig a szabályellenességet illeti, a távozó elnök azt szerette volna, ha megismétlik a február 4-i választást, mivel azon olyanok is részt vettek és szavaztak, akiknek a tagságidíj-befizetésük nem volt naprakész, tehát nem lettek volna jogosultak erre. A két alelnök viszont ellenezte az újrázást, állítólag attól való félelmükben, hogy a korábbi elnök, Ioan Lucian valamelyik erős embere kerül majd a pozícióba, és akkor ők háttérbe szorulnak.

Dinu Meşter azt nyilatkozta: nem mondott le abbeli tervéről, hogy létrehozza a Körösvidéki Üzletemberek Szövetségét, a következő időszakban erre fog koncentrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában