Együtt

2020.06.17. 11:00

Köszönet a segítségnyújtásért

Egy önkéntestől kapott segítséget a rendkívüli állapot idején Speth Nagy Zoltán olvasónk, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani a számára.

Forrás: Facebook/Pető Dalma Csilla

Törő Enikő

Speth Nagy Zoltán elmondta: a Bihari Naplóban olvasott az RMDSZ Bihar megyei és nagyváradi szervezete, valamint civil egyesületek által létrehozott Együtt vagyunk! programról. Az újságban megadott telefonszámot hívta fel és kért segítséget a bevásárláshoz. Ifj. Tóth István önkéntes többször bevásárolt és ügyeket intézett a számára, később azonban olvasónk arra kérte, hogy hadd mehessen ő is vele, így ezután együtt „rótták a köröket” a városban, ifj. Tóth István pedig segített, ahol tudott, mondta el lapunknak Speth Nagy Zoltán. Egy alkalommal, amikor segített felcipelni a csomagot a lakásba, látta, hogy az idős férfinak nincs televíziója, így azonnal felajánlotta, hogy visz neki egyet, Zoltán bácsi pedig örömmel fogadta. ,,Szeretném, ha mások is tudnának arról, hogy milyen csupaszív ember Tóth István. Nem sok ilyen van a világon, de azért mégis csak akad, nagyon sokat segített nekem” – zárta beszélgetésünket Speth Nagy Zoltán.

Megkerestük az ügyben ifj. Tóth Istvánt is, akitől megtudtuk: ,,Régebben táncosokat, sportolókat támogattam, főleg anyagilag, mindig szerettem volna segíteni, ahogy éppen tudtam. Az utóbbi időben erre nem volt lehetőségem, de valahogy folytatni szerettem volna a segítségnyújtást, ekkor találtam rá az Együtt vagyunk! programra. Ők irányítottak Speth Nagy Zoltánhoz, akinek próbáltam mindenben segíteni, amire csak szüksége volt, és ezután is tartani szeretném vele a kapcsolatot. Azért segítettem, mert segíteni jó. Egyébként az önkéntes program nagyon jól szervezett volt, igazán örülök annak, hogy volt egy ilyen lehetőség, és én is részese lehettem” – fejtette ki lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában