Adománygyűjtés

2020.06.30. 12:00

Jótékonysági koncert Noelért

Járványfelejtő, fesztiválidéző hangulatot teremtett a Sebes-Körös partján, Nagyváradon a Tarfan és a Karaszfanband egyesített fúvószenekar szombat délután. Az esemény középpontjában mégsem csak a szórakoztatás állt, az eseménynek ugyanis jótékonysági jellege is volt: a Garasos-híd melletti partszakaszra lesétálók Ölyüs Noel javára adományozhattak.

János Piroska

A fák hűs árnyékában asztaloknál, székeken, pokrócokon vagy akár a járda szélén helyet foglaló közönséget Deé Róbert karmester köszöntötte, majd Füzesi Ágnes, a közösségi oldalon létrehozott jótékonysági licitcsoport adminisztrátora a család képviseletében röviden ismertette az érkörtvélyesi, az SMA-1 nevű genetikai betegségben szenvedő kisfiú történet. Erről lapunk hasábjain mi is többször írtunk, nyomon követtük és követjük a nagy cél elérésének lépéseit: a 2,1 millió dollárba kerülő Zolgensma megvásárlását. A jótékonysági koncerten jelen volt Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki felszólalásában gratulált a kezdeményezéshez, köszönetet mondott a szervezőknek és a közönségnek is, akik adományaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Noel esélyt kaphasson az életre. „Jót tenni jó, csak el kell kezdeni, és meglátjuk, mennyien mellénk állnak” – utalt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavaira.

Varga Friderika, aki az általa vezetett Mistique Mazsorettcsoporttal érkezett a jótékonysági rendezvényre, bemutatta a fellépőket. A Tarfan és a Karaszfanband 2012 óta működik együtt, köröstarjáni, nagyváradi, kárásztelki (Szilágy megye) fiatalokból áll, ők többnyire a Francisc Hubic Művészeti Iskola növendékei. Szilágy, Szatmár és Bihar megye mellett vendégszerepeltek már Magyarországon és Ausztriában is. A 17 éves Mistique Mazsorettcsoportot ezúttal a kezdő csoport öt tagja képviselte.

Az egyesített fúvószenekarral közreműködött Márkus Zoltán kántor, karnagy, illetve Bogdán Bódis Ádám billentyűs. Előbbi előadásában a fúvószenekar kíséretében olyan dalokat, operetteket hallhatott a közönség, mint például a Hajmási Péter, Hajmási Pál, A lányok, a lányok, a lányok angyalok (Csárdáskirálynő), Cserháti Zsuzsától az Édes kisfiam, de a Most múlik pontosan és a Nélküled is a repertoáron szerepelt. A klasszikusok és a feldolgozások sem maradtak el: a Szamosmenti induló mellett Brahms ötödik magyar tánca, feldolgozásként pedig többek között Pharrel Williams Happy slágerének dallamai is betöltötték a Körös-partot. A fúvószenekar játéka alatt a mazsorettcsoport tagjai léptek fel egyenként és csoportosan a kicsivel arrébb improvizált „színpadtéren”.

Az egyórás koncert nem volt hiábavaló: a kihelyezett urnába 3720 lej és 100 euró gyűlt össze.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában