WiFi4EU

2020.06.29. 15:13

Ingyenes Wifi elérhetőségek Réven

A WiFi4EU kezdeményezésben települési önkormányzatok, illetve települési önkormányzatok által létrehozott társulások vehettek részt (melyek egy vagy több tagjuk nevében jelentkezhettek utalványért).

Azok a települések, amelyek utalványt kaptak, WiFi4EU-hotspotokat létesíthettek a közösségi élet színterein: a városházán, könyvtárakban, egészségügyi központokban, iskolákban, múzeumokban, köztereken, parkokban stb.

Az utalvány meghatározott összegre szól településenként. Az utalvány összegéből finanszírozható a vezeték nélküli internetkapcsolatot biztosító berendezés és a telepítése, de a kedvezményezettnek kell állnia legalább 3 évig az internet-hozzáférés (internet-előfizetés), valamint a berendezések rendeltetésszerű üzemét biztosító karbantartás költségeit. Az utalványban részesülő önkormányzatok kiválasztják a közösségi élet azon fő színtereit, ahol WiFi4EU-hotspotokat (vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat) kívánnak létesíteni.

A WiFi4EU-utalványt felhasználhatják nagyobb értékű projekt egy részének finanszírozásához is. Az első pályázati forduló eredményét 2018 december 12-én kapták meg Réven, amelynek értelmében a Sebes-Körös menti község is a támogatottak listáján van egy 15 ezer eurós utalvánnyal – tudtuk meg Hasas János révi alpolgármestertől. Romániából közel 900 település élt pályázati lehetőséggel, ebből 224 kapott támogatást. A szerződés aláírását és a technikai dokumentációk befejezését követően elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. Réven 10 helyen alakítottak ki ingyenes WIFI elérhetőséget, többek között az iskola, a központ, a parton levő játszótér, a focipálya környékén. A vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokat az önkormányzat WiFi4EU táblákkal jelölte meg.

Borítókép: WiFi4EU-hotspot Réven

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában