Emeletes parkolóház

2020.06.02. 11:43

Elkészült a parkolóépítési terv

A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén elfogadta a Iosif Vulcan utca 10–12. szám alatt építendő emeletes parkolóház részleges rendezési tervét (PUD), melyet a Cofido cég készített el.

Az elfogadott határozat kapcsán kiadott városházi közlemény kiemeli: a terv rögzíti azt, hogyan épüljön meg a parkolóház a belvárosi, védett és beépített övezetbe, továbbá megoldja a környéken felmerülő közúti és a gyalogos közlekedési problémákat. Ezek főként abból adódnak, hogy a városközpontban, elsősorban a Szent László és a Bémer (Ferdinand) téren az elmúlt években forgalmi változások történtek, ugyanakkor a belváros több utcáját gyalogos övezetté alakítja, vagy fogja átalakítani a város, ami az ottani utcai parkolóhelyek felszámolásával jár együtt. Ezért szükség van olyan helyek megtalálására, ahol parkolóházakat lehet építeni. Az egyik ilyen helyszín a Iosif Vulcan utcai telek, melyet a Iosif Vulcan 12–14. szám alatti, valamint a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca 5–9. számú ingatlanok határolnak. Az itt lévő 4179 négyzetméternyi telek nagy része, 2965 négyzetméter a nagyváradi önkormányzat tulajdonában van, míg 1214 négyzetméternyi terület magántulajdon. Az épület ötszintes lesz, azaz alagsorból, földszintből és három emeletből fog állni. A parkolóházba a Iosif Vulcan utca felől kialakítandó 5,80 méter széles bejáraton lehet majd behajtani, illetve lesz két gyalogos bejárat is a létesítmény északi és déli oldala felől. A főbejárat mellett helyezik majd el a parkolóház felügyeletével megbízott személyzetet. A földszinten lesznek a mellékhelyiségek, az emeletekre lépcsőn és liften is lehet majd közlekedni. A 145 parkolóhelyes létesítményben hat hely a mozgáskorlátozottak számára lesz fenntartva, de lesznek helyek biciklik és motorkerékpárok számára is. A beruházás költségvetése 13.545.608 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak tizenkét hónap.

Borítókép: oradea.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában