Jól haladnak

2020.06.19. 08:44

Az utolsó gerendák is a helyükre kerültek

Szerdán helyezték el az utolsó 35 gerendát a nagyváradi Sztaroveszky (Magheru) úton épülő közúti aluljáróra, így most már csak a vasalás és az aszfaltozás van hátra. Mind az aluljáró, mind pedig a Baross (Dacia) híd felújítási munkálata nyolcvanöt százalékban elkészült, értesít közleményében a váradi polgármesteri hivatal.

A komplex munkálat keretében ugyanis nem csak az új aluljáró épül meg, hanem menetirányonként három sávosra bővítik, egyben felújítják a Baross hidat is. Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a kivitelezés jól halad, és ha sikerül tartani az építési ütemtervet, akkor július végén már lehet közlekedni a hídon és az aluljáróban is, sőt, a villamosforgalom is újraindul a hídon, illetve a Sztaroveszky úton.

A beruházás befejezése után várhatóan sokkal könnyebb lesz a közlekedés abban a csomópontban, hiszen kiiktatják a Sztaroveszky út és a Strand sétány közötti közúti kereszteződést, külön sávon lehet majd lehajtani a hídról a Strand sétányra, valamint a Széchenyi tér (Traian park) irányából a Baross hídra, továbbá zöld utat kapnak a villamosok is abban a csomópontban. A beruházás költségvetése 14.511.433 lej áfa nélkül, a kivitelező a Freyrom cég vezette konzorcium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában