Jótékonykodás

2020.06.12. 09:39

Adománygyűjtés egy beteg gyermek számára

adult and child hands holiding red heart, health care love, give, hope and family concept

Fotó: Thitaree Sarmkasat

Törő Enikő

Portálunkon már többször olvashattak arról a beteg kisfiúról, akiről nagymamája, Badea Maria gondoskodik. A gyermeket a vízfejűsége miatt újra meg kellett műteni, hogy az állapotát stabilan tartsák, három hete esett át az új beavatkozáson. Hónapokkal ezelőtt már írtunk arról is, hogy beavatkozást kellene végezzenek a gyermek lábán, ugyanis nem tud járni; ez a műtét 40 ezer euróba kerülne, de nem gyűlt még össze a kellő összeg, illetve, amikor valamennyi pénz összegyűlik, az kell a vízfejűsége kezelésére. A gyermek folyamatos felügyeletre, ápolásra szorul, a kezelések költségei mellett felnőtt pelenkára, vitaminokra és ellátásra is szüksége van.

A nagymama portálunknak elmondta, hogy a gyermek hat hónapra született, 800 grammos súllyal. Inkubátorban tartották három hónapon át, emiatt megbetegedett, spasztikus bénulás és vízfejűség alakult ki, majd több cisztát is észleltek a fejében. Életének első éveiben számos idegsebészeti műtéten esett át az unoka, Narcis Avram, akkoriban Kolozsváron zajlottak ezek az operációk. A műtétek után a kisfiú állapota javult, azonban folyamatos fizikoterápiára, gyógytornára és gyógyszeres kezelésre van szüksége, egy gyógytornász házhoz jár, havonta nagyjából 700-800 lejt fizetnek neki.

A nagymama nyitott egy számlát, amelyre lehet adományozni, ugyanis nem tudja fedezni a gyermek kezelésének és műtéteinek a költségeit, így arra kér mindenkit, hogy amennyiben tehetik és az anyagi helyzetük megengedi, segítsenek nekik.

Számlaszám: RO22CECEBH0908RON0485285, CEC Bank, Nistor Luminiţa néven van, ő Narcis édesanyja. A nagymamával, Badea Mariával is fel lehet venni a kapcsolatot a 0746-555-484-es telefonszámon.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában