Takarítás

2020.06.08. 08:40

A köztisztaság szempontjából ellenőrizték az önkormányzatokat

A prefektúra megbízásából mind a 101 Bihar megyei önkormányzatot ellenőrizték a köztisztaság szempontjából: 96 esetében takarítást rendeltek el, és két bírságot is kiróttak, 60 ezer lej összértékben. Megállapították, hogy Nagyvárad kivételével sehol sincs kialakítva egy olyan lerakat, ahol tárolni lehet az építkezési törmeléket, a növényi hulladékot, a használt ruhákat és lábbeliket, a kotrásokból származó földet.

A felsoroltak több mint 70 százalékát teszik ki az illegálisan tárolt hulladékoknak, kumulatív 154.814 négyzetmétert foglalnak el 6550 köbméter mennyiségben. Eddig az elrendelt intézkedéseket a kijelölt ütemtervnek megfelelően hajtják végre a felszólítottak, később a helyszínen ellenőrzik is majd ezt az illetékesek, a polgármesteri hivatalok képviselőinek jelenlétében. Ugyanakkor Dumitru Țiplea kormánybiztos azt is utasításba adta, hogy az országutak tisztaságát is kontrollálják megyeszerte, illetve az ezekhez tartozó parkolóhelyeket, mely akció június 12-én ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában