Fejlesztés

2020.05.05. 09:42

Újabb tizenöt hibrid autóbusz Váradon

Ciucur Losonczi Antonius

Újabb 15 hibrid autóbuszt kíván vásárolni Nagyvárad önkormányzata európai uniós finanszírozással a közösségi közlekedés fejlesztése és a levegő minőségének javulása céljából – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán Mircea Mălan alpolgármester. Az érdeklődő cégek 2020. június 9-ig tehetnek árajánlatokat. A beruházás becsült értéke meghaladja a 4,5 millió eurót. A pénzösszeget vissza nem térítendő támogatásokból (98 százalék) kívánja előteremteni a polgármesteri hivatal, a maradék 2 százalékot az önrész jelentené. Ez a 15 busz kiegészítené azt a 7 darabos flottát (hat EURO 6-os és egy hibrid Mercedes), melynek összeállítása folyamatban van.

A tenderkiírást április 20-án tették közzé az elektronikus közbeszerzések honlapján (SICAP). A felhívás szerint a forrást a 2014–2020 közötti Regionális Operatív Program keretében biztosítják, két pályázaton keresztül. Az egyiknek a címe: Fenntartható városi mobilitási folyosó, Nagyvásártér (Gojdu) – Zöldfa (Vasile Alecsandri) utca, Nagyvárad, kód 126216 – hat autóbusz, a másiké pedig: Fenntartható városi mobilitási folyosó, Nagyvásártér (Gojdu) – Nagypiac tér, Nagyvárad, kód 126217 – kilenc autóbusz. A járművek a következő tulajdonságokkal kell rendelkezzenek: középbefogadó képességűek legyenek, újak, hasonlóak, a legújabb sorozatból és ugyanazon cég által legyártottak; a dízel motor ereje legyen minimum 200 kW, az elektromos motoré minimum 14 kW, legalább 90 utast el tudjanak szállítani, akik közül minimum 26-an üljenek; legyen rámpa a mozgássérülteknek és hely számukra a beltérben. Bővebb információk a www.e – licitatie.ro honlapon.

Egy hozzászóláshoz írt válaszában ugyanakkor az elöljáró azt is kifejtette, hogy valószínűleg ezen a héten érkezik meg az Aradról vásárolt első új villamos a húsz közül.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában