Bicikliút

2020.05.22. 07:33

Tovább bővült a kerékpárút

Pikó Stefánia

Mint már beszámoltunk róla, újabb kerékpársávot alakítottak ki a nagyváradi Szaniszló (Eminescu) utcán. Ez akkor 380 méter hosszú volt, most tovább bővítették, így közel egy kilométeres lett: pontosan 850 méter, és 1,4 méter széles.

„A Szaniszló (Mihai Eminescu) utca felújítása után bicikliutat alakítottunk ki a jobb oldalon, mely egészen a Balassi Bálint (Gheorghe Lazăr) utcáig húzódik. Jövőre, a Voința stadionnál készülő parkoló befejezése után az Úri (Roman Ciorogariu) utcán is szeretnénk ilyet kialakítani. Ezek létrehozásával a nagyváradi városháza támogatni és népszerűsíteni szeretné a kerékpáron való közlekedést a városban” – nyilatkozta Florin Birta alpolgármester.

Mindemellett a Szaniszló utcán, ennek bal oldalán 106 személygépjármű számára alakítottak ki parkolóhelyeket, sárga és fehér festésűeket egyaránt. Fákat is ültettek: 55 platánt és 8 hársfát.

Jó hír az is, hogy miután jeleztük a polgármesteri hivatalnak, hogy nagyon sokan parkolnak illegálisan az új kerékpárúton, még több olyan táblát helyeztek ki, melyekkel figyelmeztetnek, hogy itt bicikliút van és tilos a parkolás.

Borítókép: A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában