Figyelemfelhívás

2020.05.25. 10:00

Tájékoztató kampány zajlott a megyében

A veszélyhelyzet kapcsán Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusa elrendelte annak a tájékoztató kampánynak az elindítását, amelynek keretében a védőmaszkok nyilvános zárt tereken, bevásárlóközpontokban, közszállítási eszközökön, munkahelyeken való kötelező használatára hívták fel a figyelmet.

A május 19–21. között lezajlott tájékoztató akció során rendőrökből, helyi rendőrökből és csendőrökből álló csapatok összesen 616 személyt ellenőriztek Bihar megyében (Nagyvárad kivételével), ennek során figyelmeztetésben részesült 288, az említett helyeken maszkot nem viselő személy. A figyelmeztetésben részesülők közül 105 személy közszállítási eszköz utasa volt.

Nagyváradon május 16–20. között 868 személy közül 290 személy nem viselt maszkot az említett nyilvános zárt helyszíneken.

A rendfenntartó erők által végrehajtott akció célja nem a büntetések kiszabásában állt, a tevékenység elsősorban tájékoztató jellegű volt. Az ellenőrzések a veszélyhelyzet ideje alatt folytatódnak, és amennyiben az érvényben levő szabályok megsértését észlelik, a törvényes előírásoknak megfelelően büntetést szabnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában