PKE

2020.05.21. 10:19

Online zajlik idén a PTDK a váradi Partiumi Keresztény Egyetemen

A Partiumi Keresztény Egyetemen a mai napon megkezdődött a 23. Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia (PTDK), amelyet idén rendhagyó módon online szerveznek meg.

Az eredetileg a jubileumi Partiumi Egyetemi Napok keretében 2020. május 15-re tervezett rendezvény esetében a szervezők azonnal átálltak az online megvalósításra – a bizonytalannak tűnő őszi halasztás nem volt opció, az egyetem vezetősége is felkarolta a szervezés folytatását. A PTDK egy olyan fiataloknak szóló tudományos fórum, amelynek keretében a résztvevő diákok bemutathatják a tudományos munkájuk eredményét. Az egyetemen folyó tehetséggondozó munka megmutatkozásának egyik lehetősége, hiszen a szakkollégiumi műhelyek tagjai egész évben erre a tudományos eseményre készültek, ugyanakkor az idén államvizsgázó hallgatóknak is remek lehetőséget biztosít eddigi eredményeik bemutatására a nyilvános térben. A diákok tudományos munkájának támogatása, a kutatói attitűd és kultúra, a kritikus gondolkodás kialakítása a tudományos diákköri konferenciák tartozékai, a Partiumi Keresztény Egyetemen immár 23 éve ápolják ezt a tudományos hagyományt.

A tudományos ülésszak a 2020. május 21–23. közötti időszakban zajlik. Idén 11 szekcióban 80 beadott pályamunka bemutatására kerül sor. Mivel a PTDK teljes értékű jelölő konferenciája az Országos Tudományos Diákköri Konferenciának (OTDK), idén sem kisebb a tét, mint az OTDK jelölés megszerzése a résztvevők számára. Az egyetem Facebook-oldalán élőben közvetített megnyitó ünnepségre 2020. május 21-én 10 órakor kerül sor. Ezt követően a három napos rendezvényen a szekcióülések meghívásos alapon létrehozott Google Meet videokonferenciák keretében zajlanak majd. A részletes program, a feltöltött pályamunkák absztraktjai, valamint a részvételt biztosító regisztrációs felületek a PTDK honlapján megtekinthetőek.

Borítókép: a 22. még „hagyományos” módon megszervezett PTDK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában