Ballagás 2020-ban

2020.05.28. 09:45

Online térben az Eminescu főgimnázium

Mint ahogy arról május 27-i cikkünkben is írtunk, a vizsgák előtt álló diákok június 2-tól visszatérhetnek az iskola falai közé a számukra tartott felkészítő órákra, azonban az iskolai tevékenység csak az előírásoknak megfelelően, egy sor óvintézkedés betartásával történhet. A Mihai Eminescu Főgimnázium többnyire továbbra is az online térben marad.

János Piroska

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnáziumban három magyar osztály végez az idén. A filológia osztályból például magyar nyelv és irodalom, történelem és választott tantárgy felkészítőre térnek vissza az iskola falai közé a diákok, a matek-infósok közül románra, a természettudomány osztály tagjai pedig magyar nyelv és irodalom felkészítőre járnak majd. A többi vizsgatantárgyból a felkészítő órák továbbra is online zajlanak – tudtuk meg Hochhauser Enikő aligazgatótól. Az iskolába visszatérő tanulók az előírásoknak megfelelően vehetnek részt az órákon, egy diák számára négy négyzetméteres helyet kell biztosítaniuk, az iskolát ellátták a szükséges felszerelésekkel (szappan, kéztörlő stb.). A kis csoportok kialakításához elég nagy az iskola, így meg lehet oldani, hogy a diákok ne találkozzanak egymással, emellett pedig a román osztályok is többségében online folytatják a felkészítést. Monica Anisie tanügyminiszter kijelentése szerint a felkészítő órák opcionálisak, a szülő eldöntheti, hogy engedi-e gyermekét, hogy részt vegyen rajta, vagy sem.

Online ballagás

A tanórákhoz hasonlóan idén a ballagást is online szervezik meg: május 29-én, pénteken a magyar osztályok diákjaitól 11.30-kor a gördülékenység és az esetleges technikai problémák kiküszöbölése végett előre felvett videó közvetítésével búcsúznak. Online, a Google Classroom segítségével mondanak beszédet a tanárok, osztályfőnökök, évfolyamelsők és a kulcsátadás is online történik meg – tudtuk meg az aligazgatótól. Bár elég rendhagyó módon zajlik le az idei ballagás, a tizenegyedik osztály nem feledkezett meg a végzős társaik búcsúztatásáról: feldíszített teremmel, batyukkal engedik el az érettségi előtt állókat.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában