Gyalogos övezetek

2020.05.07. 15:30

Megkezdték a terep előkészítését

Pikó Stefánia

Amint arról már beszámoltunk, az Ezredévi emléktéren (Libertății), a Rimanóczy Kálmán (Iosif Vulcan), illetve a Mészáros utcán (Nicolae Grigorescu) hamarosan elkezdik a gyalogos övezet kialakítását, valamint útfelújítást és járdaszélesítést. A munka megkezdéséhez elő kell készíteni a terepet, ehhez pedig szerda délben neki is láttak. Az Ezredévi emléktér egy részét le is zárták az autósforgalom elől, ahogyan a Mészáros utcát is. Ettől nem messze, a part másik oldalán, a hosszú ideje készülő emeletes parkolóház területén is nagy volt a nyüzsgés, sok munkást lehetett látni a Zion zsinagóga melletti építkezésen.

A városban jártunkban-keltünkben mindenhol azt tapasztaljuk, hogy bár a kisebb forgalomnak köszönhetően nagyobb kellene legyen a csend, minden irányból munkálatok, építkezések zaja hallható. Más helyzetben lehet, hogy bosszankodnánk emiatt, de most mindannyian örömmel konstatáljuk, hogy legalább ezen iparág életben tartja az ország gazdaságát, és türelmetlenül várjuk, hogy minden visszakerüljön a régi kerékvágásba, az építkezések zaját pedig eltompítsa a járókelők és a játszótéren nyüzsgő gyerekek zsivaja.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában