Jutányos áron

2020.05.18. 15:38

Maszkok vásárolhatók a jegyárusító bódéknál, a piacokon és a városházán

A jelenlegi körülményekhez képest jutányos áron lehet egészségügyi maszkot vásárolni Nagyváradon a jegyárusító bódéknál, a piacokon és a városházán is, tudatja a polgármesteri hivatal közleménye.

Fotó: Alexandru Nitescu

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a polgárok egészségének megőrzése érdekében azt a döntést hozta, hogy maszkokat biztosít számukra. A városháza sajtóosztályának közleménye emlékeztet arra, hogy a szükségállapot bevezetése nyomán kötelezővé vált az egészségügyi maszk viselete a közintézményekben és minden más zárt térben, valamint a tömegközlekedési eszközökön. Ennek a kötelezettségnek a teljesítése érdekében a váradi önkormányzat a közterület-fenntartó és a Nagyváradi Közlekedési Vállalat (OTL) révén 1,5 lejes áron biztosít maszkokat az utasoknak. Az egészségügyi maszkokat az OTL tizenkét jegyárusító bódéjában kezdték el értékesíteni, ugyanakkor május 18-tól a közterület-fenntartó által üzemeltetett piacok árusító helyeinél is forgalmazzák. Szintén május 18-tól lépett hatályba az a rendelkezés, melynek értelmében a nagyváradi városháza épületébe csak azt követően lehet belépni, hogy megmérték a polgárok lázát, és az is kötelező előírás, hogy csak maszkban és/vagy arcvédő plexiüveggel az arcon lehet bemenni a városházára. Ezek az előírások érvényesek a polgármesteri hivatal alkalmazottaira is. Ennek megfelelően május 18-tól a városháza bejáratánál is létesítettek egy maszkárusító pontot, ahol az épületbe belépni szándékozók vehetik meg ezeket. A maszkokat a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) szerezte be egy helyi gyártótól és a város beszerzési áron forgalmazza ezeket az egészségügyi védőeszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában