Jogosítvány

2020.05.21. 10:05

Júniustól újrakezdődnek az autóvezetői vizsgák

A jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsgák június 2-tól indulnak újra, míg az elméleti június 15-től kezdődik.

Forrás: EVZ.ro

Pap István

Május 19-től munkanapokon 8–20 óra között fogadja az ügyfeleket a gépjármű-nyilvántartó és gépjármű-vezetői engedélyt kibocsátó közösségi szolgálat, tudatja közleményében a Bihar Megyei Prefektúra alárendeltségébe tartozó intézmény. Alexandru Laza szolgálatvezető főbiztos az általa jegyzett közleményben arról tájékoztat, hogy a jogosítvány megszerzéséhez szükséges autóvezetői vizsgák június 2-tól, míg az elméleti felmérések június 15-től kezdődnek el. Tudvalevő, hogy a szükségállapot ideje alatt ezek a tevékenységek fel voltak függesztve. A szolgálatvezető a közleményben felkéri azokat a tanuló vezetőket, akik a szükségállapot ideje alatt kellett volna vizsgázzanak, hogy forduljanak ahhoz a járművezető-iskolához, amelytől a képzést kapták, és velük egyeztetve kérjenek új vizsgaidőpontot.

Előírások

Alexandru Laza lapunk kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a június 2-án kezdődő autóvezetői vizsgák az érvényben lévő járványvédelmi előírások betartásával fognak zajlani. A tanulókat két csoportba szervezik: az első csoport reggel nyolc, a második déli tizenkét órától kezdi el az autóvezetést, hogy minél kevesebb ember gyűljön össze egyszerre a vizsga kiindulási pontján, az Antonio Alexe sportcsarnok előtti téren. Laza tudatta, hogy megmérik a tanulók lázát, és akinek 37,3 Celsius foknál magasabb testhőmérséklete lesz, az nem vizsgázhat. Az autóban csak három személy ülhet majd: a vizsgáztató rendőr, a vizsgázó tanuló és a tanú. Mindegyiküknek kötelező lesz maszkot és kesztyűt viselni, a járművet pedig minden vizsgázó után fertőtleníteni kell majd. Az oktató kell biztosítsa a kéz- és autófertőtlenítőt, sorolta a szabályokat Laza. A szolgálatvezetőtől megtudtuk, hogy körülbelül kétezer olyan jelentkező van Bihar megyében, akiknek az autóvezetői vizsgája a szükségállapot idejére volt beütemezve, és akik emiatt nem adhattak számot felkészültségükről. Éppen ezért a június 2-tól kezdődő első időszakban az ő autóvezetői tudásukat fogják először tesztelni. Laza kijelentette, hogy naponta öt vizsgáztató fog tevékenykedni, és így az előírások betartása mellett naponta száz-százhúsz személy fog tudni vizsgázni. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban egyeztettek a járművezető-oktató cégekkel, amelyeket kiképeztek arra, hogy mi a teendőjük a következő időszakban, ezért Laza megítélése szerint nem lesznek fennakadások a gyakorlati vizsgák lebonyolításakor. Mint mondta, az elméleti felmérőket is fokozatosan indítják újra, és mivel ezek is előjegyzés alapján zajlanak, ezért várhatóan ott sem lesznek fennakadások.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában