Járványhelyzet

2020.05.08. 10:32

Ismét nőtt az esetek száma

Forrás: Bihar megyei Csendőrség

Május 8-án délelőtt fél kilenckor megyénkben 272 személyt tartottak vesztegzár alatt, tízzel többet, mint egy nappal korábban. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) pénteki jelentéséből kiderül, hogy a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban pénteken délelőtt 136 beteget kezeltek koronavírus-fertőzéssel, kilenccel többet, mint 7-én. Továbbá 87 személyt tartanak megfigyelés alatt a püspökfürdői Ceres Hotelben, amit a Curteanu kórház külső osztályává minősítették át. Ez drasztikus csökkenés, ugyanis egy nappal korábban még 159 személy tartózkodott a Ceres Hotelben. Megjegyzendő, hogy a Ceres Hotelben a fertőzötteket és azok hozzátartozóit is megfigyelés alatt tartják, tehát nem volt mindenki fertőzött korábban, akiket onnan hazaengedtek. A DSP jelentéséből kiderül, hogy 309 fertőzésből kigyógyult embert tartanak nyilván Bihar megyében, május 7-én ez a szám még 243 volt. A meggyógyultak közül 231 személyt a Ceres Hotelből engedtek haza. A hivatalos adatok szerint Bihar megyében az új koronavírussal fertőzöttek 64,64 százaléka gyógyult ki a betegségből.

A DSP összegzése szerint május 7-én reggel nyolc óra és május 8-án reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 231 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek, 15 konvojt szerveztek a megyén áthaladó, karanténba vagy otthoni elkülönítésbe tartóknak és négy misszió keretében utaztattak embereket a megye karanténjaiba. Ezekben a küldetésekben összesen 138 rendőr és helyi rendőr vett részt.

A Bihar megyei csendőrök őrizték a megye három aktív karanténját, kilenc konvojt kísértek a megyehatárig, illetve a házi elkülönítésbe. A vesztegzár alá helyezett révi romatelepet hat csendőr őrizte két járművel. A felsorolt missziókat és feladatokat összesen kilencven csendőr látta el, közülük harminchárman vegyes őrjáratok tagjaiként ellenőrizték a házi elkülönítésben lévőket. A katasztrófavédelem munkatársai 11 konvojt kísértek a megye karanténjaiba, illetve a megyehatárra. Ők segítik a közegészségügyi igazgatóság munkatársait a borsi vámon, szintén ők biztosítják a fertőzött, vagy fertőzésgyanús személyek szállítását. Mindezekben a missziókban a katasztrófavédelem harmincegy dolgozója tevékenykedett. A jelentésben ezúttal nem szerepel az, hogy az említett huszonnégy órás időintervallumban Bihar megyében megbírságoltak volna bárkit is a járványvédelmi előírások megszegése miatt.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában