Egyezmény

2020.05.18. 11:00

Három hévízvizsgáló laboratórium létesülhet

A nagyváradi helyi tanács legutóbbi ülésén elfogadta azt, hogy a város együttműködési egyezményt kössön a Clus Therm Transylvania nevű szövetséggel a termálvíz minél jobb ki- és felhasználása érdekében.

Pap István

A Clus Therm Transylvania egyesületnek harmincnégy alapító tagja van, köztük a nagyváradi önkormányzat is, és azzal a céllal hozták létre, hogy az ásványkincsek és a termálvizek minél hatékonyabb ki- és felhasználásával növeljék a tagszervezetek és intézmények gazdasági versenyképességét országos és nemzetközi szinten egyaránt. A határozat értelmében a város befizeti az idei évben rá eső 64.500 lejes egyesületi tagdíjat, továbbá együttműködési egyezményt is köt a Clus Therm Transylvaniaval egy uniós projekt megvalósítása érdekében. A projektet az egyesület fogja benyújtani a váradi önkormányzattal, a Nagyváradi Egyetemmel és a félixfürdői Aqua President Hotellel közösen. A projekt keretében két laboratóriumot fognak létesíteni Nagyváradon és egyet Félixfürdőn. A váradi létesítményekben a hévíz vízminőségét, és azoknak a gyógyászati hatásait fogják kutatni, míg a félixfürdői laboratóriumban a gyógyvizes kezelés hatásait vizsgálják majd.

Borítókép: Illusztráció/President

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában