Elfogadható áron

2020.04.28. 08:30

Orvosi maszkokat rendelt a váradi önkormányzat

A nagyváradi és Várad-környéki települések lakói napokon belül maximum három lejért hozzájuthatnak orvosi maszkokhoz, jelentett be Ilie Bolojan.

Pap István

A nagyváradi önkormányzat egy Bihar megyei importőrtől rendelte meg az orvosi maszkokat, közölte tegnapi videóüzenetében Ilie Bolojan, a város polgármestere. Elmondta, hogy a város egyezményt kötött a Bihar Megyei Gyógyszerész Kamarával is, és ezáltal lehetővé válik az, hogy a váradi és Várad-környéki patikák mától maszkokat vásároljanak az említett beszállítótól, amelyeket aztán darabonként maximum három lejes áron kínálhatnak eladásra. A polgármester elismerte, hogy ez sem olcsó, de mindenképpen jobb, mint az 5–7 lejes árak, amelyeken több helyen is árusítják a maszkokat, de mint mondta, a járvány kirobbanása óta ezeknek a termékeknek az ára az egekbe szökött. Megítélése szerint a patikák két-három napon belül elkezdhetik árusítani a maszkokat. A most beszerzett maszkmennyiség két-három hétre elegendő a polgármester becslése szerint. Bolojan kifejtette, hogy májustól fokozatosan enyhíteni fognak a szigorításokon, de a maszkviselet kötelezővé válik, ezért kell a Váradon és környéken lakóknak elfogadható áron maszkokat biztosítani. Elmondta azt is, hogy a múlt héten érkezett meg a második PCR tesztgép, amelyet a szülészet székhelyén egy külön épületben helyeznek üzembe. Már ki is próbálták azt, a megyei kórház dolgozóit tesztelték le. A polgármester kiemelte, hogy a két PCR berendezéssel Nagyváradon legalább négyszáz tesztet lehet majd elvégezni, ami által lehetővé válik az, hogy hamar kiszűrhessék a fertőzött személyeket, ami nagyon fontos tényező a járvány elleni védekezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában