DASO

2020.04.04. 08:42

Önkéntes elkülönítés a hajléktalanszállón

A koronavírus fertőzési kockázata a nagyváradi éjszakai hajléktalanszállón igen magas, ezért a Nagyváradi Szociális Ellátások Igazgatósága (DASO) önként vállalt elkülönítésbe helyezte az éjszakai hajléktalanszállón azokat a hajléktalanokat, akiket utcai életvitelükből kifolyólag nem tudnak ellenőrizni, így fokozott annak veszélye, hogy a szálláson megjelenjen a koronavírus. Ezek a személyek életvitelük miatt nem tudják betartani az előírt szabályokat, nincs lehetőségük a tisztálkodásra, így fokozottan ki vannak téve a fertőzés veszélyének, amit a szálláson továbbadhatnak. Épp ezért az igazgatóság az elkülönítésükről döntött.

A több mint tízéves tapasztalattal rendelkező Galea Cosmin, a szállás igazgatója, gondoskodik napi szükségleteikről, tanácsadásban részesíti őket. A hajléktalanszálló lakói hetente orvosi ellenőrzésen esnek át, a kiérkező orvosok a megfelelő higiéniai előírásokra, illetve az ebben az időszakba különösen fontos óvintézkedésekre hívják fel az ott lakók figyelmét. A munkahellyel rendelkezők kivételével, korlátozzák a hajléktalanszálló lakóinak kijárását, az épületet csak a különleges esetekben, az igazgató engedélyével hagyhatják el. A munkahellyel rendelkezők külön szálláshelyet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában