Újabb részletek

2020.04.29. 09:15

FRISSÍTÉS: Az elhunyt családja azt állítja, nem írtak alá semmilyen nyilatkozatot

Fotó: Illusztráció

Pikó Stefánia

FRISSÍTÉS: Az érintett családja is reagált a mentőszolgálat álláspontjára: megkeresésünkre ők azt mondták, hogy semmilyen papírt nem írtak alá, egyik alkalommal sem, amikor a mentősök kiszálltak a helyszínre.

FRISSÍTÉS: Megkeresésünkre dr. Liciniu Venter, a Bihar Megyei Mentőszolgálat menedzsere elmondta, a beteg pénteken és szombaton egyaránt, hivatalosan, írásban utasította el a kórházba szállítást. Hozzátette, hogy egyes portálok azzal rágalmazzák a mentőszolgálatot, hogy azért nem szállították kórházba, mert az érintettnek nem volt egészségügyi biztosítása, de ilyesmiről szó sincs. Ha tárgyalásra kerülne a sor, az elutasításról írásos bizonyítékot tudnak felmutatni, ez azonban egyébként nem nyilvános dokumentum, fogalmazott.


Egy, a Facebookon közzétett bejegyzésre hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk a tegnap (április 28-án – szerk. megj.), melyben az áll: egy Kiskerekiben élő család több alkalommal is kihívta huszonhét éves fiához az elmúlt hétvége során a mentősöket, akik azt mondták, a férfi nem szorul kórházi kezelésre. Vasárnap este azonban életét vesztette, a bejegyzés szerint kiderült, hogy bélfertőzése volt.

„A testvérem gyermeke napokig rosszul volt. Igaz, hogy egy nap kétszer is kiment hozzá a mentő, de azt mondták, csak megfázás lehet, kapott fájdalomcsillapítót, és ezzel le van tudva. Holott jártányi ereje sem volt már. Amikor harmadjára is hívták a mentőt, közölték velük, hogy ha még egyszer telefonálni mernek, zaklatásért fel lesznek jelentve. Mivel nem koronavírusos, nem viszik be a kórházba… Néhány óra múlva meghalt!” – áll a kétségbeesett hangú bejegyzésben.

Megkeresésünkre Nyiri Sándor, a község polgármestere közölte, a hír igaz. Úgy tudja, a fiatal férfi már hetek óta betegeskedett, megfázás tüneteit produkálta. A szülők pénteken és szombaton is kihívták a mentőorvosokat, akik a helyszínen megvizsgálták őt, de nem szállították kórházba. A beteg állapota vasárnap sem javult, így az édesapa kétségbeesetten fordult a polgármesterhez segítségért. Vasárnap délután a polgármester lánya ismét felhívta a mentőszolgálatot, de azt a választ kapta, hogy nem fognak mentősöket kiküldeni, sőt, még figyelmeztetést is kaptak, hogy ne zaklassák őket. Ugyanezen a napon, néhány órával később, a fiatal férfi elhunyt.

Április 28-án a délutáni órákban kerestük a mentőszolgálat vezetőjét is, aki mára, április 29-re ígért tájékoztatást az ügyben.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában