Megelőzés

2020.04.07. 09:50

Megkezdődött a lépcsőházak fertőtlenítése Váradon

A nagyváradi önkormányzat műszaki igazgatósága és a lakótársulások szolgálata hétfőn elkezdte a nagyváradi tömbházak lépcsőházainak fertőtlenítését.

Santung, 2020. január 28. Fertõtlenítõszert szórnak önkéntesek a kínai Santung tartománybeli Csingtaóban 2020. január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdõdõ, és már a világ több országában megjelenõ járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában. MTI/EPA

Forrás: MTI/EPA

Fotó: -

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében zajló akció Szőllős lakónegyedben indult a „Lotus” lakótársulás tömbházánál, tudatja a polgármesteri hivatal közleménye. A fertőtlenítést a Coral Impex cég három csapata végzi, a hatóanyagot permetező berendezéssel fújják be a lépcsőházakba. A két hétig tartó fertőtlenítés költsége mintegy 110 ezer lej. A két hét letelte után újabb két hétnyi szünet következik, majd elkezdődik a fertőtlenítés második szakasza. Mindegyik csapat egyenként naponta mintegy hatvan lépcsőházat fertőtlenít. Szőllős lakónegyed után a többi városrész következik Nagyváradon, a városban megközelítőleg 2700 lépcsőház van.

A polgármesteri hivatal sajtóosztályától megtudtuk, hogy a fertőtlenítésre használt szer az emberi szervezetre nem ártalmas, mindazonáltal azt javasolják a tömbházban lakóknak, hogy a permetezés ideje alatt ne tartózkodjanak a lépcsőházban, és a permetezést követő két órában se közlekedjenek ott. Szívbetegek és asztmások a fertőtlenítést követő négy órában lehetőleg ne menjenek ki a lépcsőházba.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában