Napi adatok

2020.04.26. 11:27

Lassan, de üresednek a karanténok

Április 26-án koradélelőtt már csak 1048 személy volt karanténban Bihar megyében a világjárvány miatt, míg egy nappal korábban még 1175 embert tartottak vesztegzár alatt, tehát már napok óta ha lassan is, de csökken megyénkben a karanténba zártak száma.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) tegnap kiadott közleményében tudatja azt is, hogy eddig harminchárman gyógyultak fel a koronavírus-fertőzésből, ez is kettővel több, mint az egy nappal korábbi adat.

A DSP közleményéből kiderül továbbá, hogy április 25-én reggel nyolc óra és április 26-én reggel nyolc óra között a Bihar megyei rendőrök 654 házi elkülönítésben tartózkodó személyt ellenőriztek, tizenöt konvojt szerveztek a megyén áthaladó, karanténba vagy otthoni elkülönítésbe tartóknak és négy misszió keretében utaztattak embereket a megye karanténjaiba. Ezekben a küldetésekben összesen 353 rendőr és helyi rendőr vett részt. A Bihar megyei csendőrök őrizték a megye öt aktív karanténját, hét konvojt kísértek a megyehatárig, illetve ők biztosították egy roma közösség őrzését is. A közleményben nem említik, de a révi roma kolóniáról van szó. Ezekben a tevékenységekben 105 csendőr vett részt, közülük harmincnyolcan a házi elkülönítésben lévő vegyes őrjáratok tagjaiként tevékenykedtek. A katasztrófavédelem munkatársai nyolc konvojt kísértek a megye karanténjaiba, illetve a megyehatárra, ők segítik a közegészségügyi igazgatóság munkatársait a borsi vámon, és szintén ők biztosítják a fertőzött, vagy fertőzésgyanús személyek szállítását. Mindezekben a missziókban a katasztrófavédelem huszonnégy dolgozója tevékenykedett. Az említett huszonnégy órás időintervallumban Bihar megyében összesen 91 bírságot róttak ki 181.000 lej összértékben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában