Segítségnyújtás

2020.04.29. 10:46

Internethozzáférés ingyen diákok számára

Ebben az évben a diákok többsége már nem tér vissza a hagyományos iskolapadokba, a tanév júniusi lezárásig továbbra is online módon tarthatják a kapcsolatot a tanárokkal és egymással. Ehhez az oktatási módhoz azonban elengedhetetlen az internet-hozzáférés.

Bihar megyében 7700 diák nem rendelkezik olyan laptoppal vagy táblagéppel, amelyet az online oktatás alatt használni tudna – derül ki a Bihar megyei Tanfelügyelőség adataiból. Ebből a 7700 diákból 5800-an vidéken élnek. „Megoldásokat keresünk mindenki számára, elkezdtük a tárgyalást azon települések polgármesterével, ahol ezek a gyerekek élnek” – nyilatkozta Alin Novac Iuhas főtanfelügyelő. Nagyváradon közel négyszáz gyerek kap táblagépet, amelyeket az online tanulás során használhat. A főtanfelügyelő elmondása szerint más polgármester is ígéretet tett arra, hogy csatlakoznak az eszközöket nélkülöző gyerekek támogatásához.

Az eszköz megléte azonban még önmagában nem elegendő, hiszen internet-hozzáférés is szükséges. Ennek kapcsán a tanfelügyelőség felvette a kapcsolatot a Telekom telekommunikációs vállalattal, amely egy SIM-kártya segítségével minden Bihar megyei diáknak ingyenes internet-hozzáférést biztosít.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában