Koronavírus

2020.04.21. 09:08

Elégedetlenkedések a karanténba zárt személyek körében

A borsi Iris Hotelben karanténba zárt polgárok elégedetlenkedtek amiatt, hogy a hatóságok a törvény által előírt tizennégy napon túl is vesztegzár alatt tartják őket. Időközben azonban mindannyian hazamentek.

Pap István

Az emberek elégedetlenségéről az Iris Hotelben karanténba zárt egyik hölgy, B. C. értesítette laptársunkat, a Jurnal Bihoreant. A panaszos azt írta, hogy pénteken, április 17-én már tizenhét napja voltak karanténban, és a hatóságok még akkor sem voltak hajlandóak elengedni őket. A hölgy azzal fenyegetőzött, hogy hétfőn egyfajta tiltakozó megmozdulást tartanak a méltatlannak ítélt bánásmód ellen. A hölgy azt is állította, hogy azzal fenyegették őket, hogy ha további botrányt keltenek, akkor a negatív eredményeiket is pozitívként fogják feltüntetni.

Elhagyhatták a karantént

Információink szerint hétfőre, április 20-ra megoldódott az ügy. Neve elhallgatását kérő forrásunk portálunknak elmondta, hogy valóban voltak elégedetlenkedések az Iris Hotelben karanténba zárt személyek körében, mert az utolsó vírustesztjük késett, így valóban a törvény által előírt tizennégy napnál többet kellett vesztegzárban töltsenek, de az ottani orvos nem engedhette el őket mindaddig, amíg meg nem érkeztek az utolsó teszt eredményei. A teszteredmények azonban időközben meglettek, és péntektől kezdve fokozatosan engedték haza az embereket, hétfő hajnalra mind a százhetvenhét addig ott tartott személy elhagyhatta a karantént. Az Iris Hotel szobáit azok elhagyása után azonnal fertőtlenítették. Hétfő reggelre már újabb hatvanhárom személy került oda, és az elkövetkező napokban is fognak érkezni abba a hotelbe vesztegzár alá helyezendő Bihar megyei polgárok.

Borítóképen: Iris Hotel, forrás: travelminit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában