Újabb szolgáltatások

2020.04.24. 10:17

Bővült az Együtt vagyunk! segítőplatform ajánlata

Az elmúlt időszak igazi szolidaritási mozgalommá tette az Együtt vagyunk! segítőplatformot. A történelmi egyházak, civil, ifjúsági szervezetek és az RMDSZ által életre hívott újbóli összefogás indulásakor hat szolgáltatást tett lehetővé, éspedig: gyógyszervásárlás, számlafizetés, bevásárlás, idősgondozás, szállítás, telefonszolgálat. A szervezők kezdeményezése az első pillanattól támogatást élvezett a magyar közösség részéről, ezért sikerült rekordidő alatt, több mint hetven önkéntest regisztrálni. A kezdeményezés jó szándékát, hasznosságát felismerve a teljes Bihar megyei sajtó részt vett az összefogó segítség bemutatásában. Szabó Ödön, a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, a segítőplatform kezdeményezője jelezte, hogy újabb jó hírrel szolgálhatnak, ugyanis sikerült bővíteni a segítségi „palettát”. Az eredeti hat szolgáltatás mellett már egy ideje, a lakossági igény miatt, kijárási űrlapot is lehetett kérni, melyeket kiszállítottak a főleg idős embereknek, akiknek nincs otthon nyomtatójuk vagy okostelefonjuk, melyen kinyomtathatták vagy elmenthették volna a dokumentumot.

A hétvégétől két újabb segítséggel is szolgálhatnak, jelezte az ügyvezető elnök: „Vannak olyan önkénteseink, akik textilmaszkokat varrtak, vagy adományoztak nekünk, és közel ezer embernek elég már össze is gyűlt. Tudunk segíteni, és amennyiben a platformon jelzik, akkor juttatunk ebből azoknak, akik kérik. A másik szolgáltatás, hogy tudunk meleg ebédet is házhoz szállítani, erre is kialakult az önkéntes hálózatunk. Első sorban azoknak, akik megrendelik. Egy két fogásos, teljes ebéd 14 lej hazaszállítva. Korlátozott számban, limitáltan tudunk térítésmentesen is vinni valós rászorulóknak. Itt az adományok határozzák meg a lehetőségeinket.” A bővítés után tehát immár kilenc szolgáltatást nyújt a platform. A szervezők kérik, hogy a segítségre szorulók elsősorban az online platformon (www.egyuttvagyunk.ro) jelezzék kéréseiket, vagy ide regisztrálják őket ismerőseik. Jelentkezni, részletekről még érdeklődni az office@ egyuttvagyunk.ro e-mailon

keresztül is lehet. Van egy telefonszám is, 0770-918-097, amely elsősorban hétköznap 10–16 óra között érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában