Segítségnyújtás

2020.04.22. 11:40

Békésen teltek az ünnepek Érkörtvélyesen

Pikó Stefánia

Nagy Istvánt, Érkörtvélyes polgármesterét kérdeztük arról, hogy mi a helyzet a településen a járványügy kapcsán. Mint megtudtuk, a szükségállapot kezdetén összeállítottak egy listát a 65 év fölötti személyekről, és mivel nem egy olyan nagy lélekszámú közösségről van szó, a legtöbbjüket személyesen ismerik is. Körbetelefonáltak a biztonság kedvéért, hogy megérdeklődjék, van-e szükségük segítségre, de csak néhány támogatási igénylés érkezett, hiszen a legtöbben rendelkeznek tartalékokkal, illetve vannak rokonaik, akik segíteni tudnak. Az elöljáró szerint főleg a kenyérosztással kell foglalkozni, mert ezen kívül szinte mindenből vannak tartalékok.

Jelenleg 15 külföldről hazaérkezett személy tartózkodik otthoni elkülönítésben a településen, családjaikkal együtt. Van egy asszisztens is, aki naponta ellátogat a házi karanténban lévőkhöz, és felméri az illetők egészségügyi állapotát. A rendőrök nemcsak nappal, hanem éjszaka is járják az utcákat, és figyelnek arra, hogy a lakosok betartsák a rendelkezéseket. Nagy István polgármester elégedetten számolt be arról, hogy még a húsvéti ünnepek is zavartalanul teltek, a lakosság pedig fegyelmezett, nem akadályozzák a járványügyi intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában