Helyi rendelet

2020.04.09. 15:29

A rendőrök is fognak lázat mérni Váradon

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, április 13-tól újabb intézkedéseket vezet be a nagyváradi önkormányzat a koronavírus-fertőzés visszaszorítása érdekében.

A váradi helyi operatív törzs múlt pénteki döntése értelmében április 13-tól minden ötven főnél többet foglalkoztató cég és közintézmény kötelező módon infravörös lázmérővel kell megmérje a tevékenység megkezdése előtt az alkalmazottak testhőmérsékletét. A rendelet második cikkelye kimondja, hogy azok a cégek, amelyek nem rendelkeznek ilyen hőmérőkkel, a polgármesteri hivataltól igényelhetnek ilyen eszközöket. A polgármesteri hivatal közleménye tudatja, hogy Nagyváradon mintegy háromszáz olyan cég és közintézmény van, mely több mint ötven dolgozót foglalkoztat, amelyekkel az önkormányzat fel is veszi a kapcsolatot, hogy átadja nekik a már megrendelt lázmérőket, amennyiben ezek a cégek és közintézmények nem rendelkeznek ilyenekkel. A rendelet harmadik cikkelye kimondja: április 13-tól a piacok bejáratánál az oda betérők testhőmérsékletét is megmérik speciális lázmérőkkel. A városháza a Közterület-fenntartó rendelkezésére bocsátja az akcióhoz szükséges lázmérőket. A 4. cikkely azt írja elő, hogy a váradi piacokon a hajtásokat és a növényvédő szereket, továbbá a takarmányt és az állatok ellátásához szükséges egyéb termékeket csak a járvány terjedésének megakadályozását célzó előírások szigorú betartásával lehet árusítani. A közlemény tudatja az is, hogy a rendőrök járőrözni fognak a városban, ellenőrzik a saját felelősségre kiállított nyilatkozatokat és meg is mérik az emberek lázát szintén az önkormányzat által a rendelkezésükre bocsátott lázmérőkkel.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában