Elővigyázatosság

2020.03.26. 08:29

Rendőrség: Kérjük, maradjanak otthon!

Maradjanak otthon, biztonságban!” – mondják a rendőrök a hangosbemondón keresztül, szerte a városban.

„Kérjük, maradjon otthon! Tartsák be az elkülönülésre és a távolságtartásra vonatkozó rendelkezéseket! Ne helyezzék magukat, sem másokat kiszolgáltatott helyzetbe! Tartsák be a higiéniára vonatkozó szabályokat, mossanak kezet, és maradjanak távol egymástól! Maradjanak otthon, biztonságban!” – mondják a rendőrök a hangosbemondón keresztül, szerte a városban. Arra is figyelmeztetnek, hogy otthonunk elhagyásával komoly veszélybe sodorjuk egészségünket, életünket is kockára tesszük, ezért is nagyon fontos, hogy ne tartózkodjunk nyilvános tereken, csak ha nagyon muszáj.

Néhányan talán aggódni, félni kezdtek a kialakult helyzet miatt. A kijárási tilalom rémisztőnek tűnhet, a távolságtartás gyanakvást, kellemetlen érzéseket kelthetnek az emberekben, de az nagyon fontos, hogy ne felejtsük el: a rendfenntartó szervek nem ellenünk, hanem értünk vannak. Minden bevezetett intézkedés, rendelet elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy megvédje a lakosságot az új típusú koronavírussal való megfertőződéstől, és minél komolyabban betartjuk ezeket, annál előbb múlik el a veszély.

Borítóképünk illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában