Koronavírus

2020.03.11. 11:03

Megfigyelés alatt az Olaszország vörös zónájából hazaérkezett személyek

A közegészségügyi igazgatóság tegnapi tájékoztatása szerint öt személyt tartanak megfigyelés alatt, kilencen pedig karanténban vannak Bihar megyében.

Bihar megyében nincs koronavírusos megbetegedés, közölte tegnap a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Ugyanakkor Olaszország vörös zónájából hazaérkezett öt személyt tartanak megfigyelés alatt a nagyváradi városi kórház járványosztályán. Közülük ketten hétfőn utaztak be Romániába a borsi vámon keresztül. A harmadik megfigyelés alatt álló személy március 7-én érkezett vissza Olaszországból. Az 52 éves berettyószéplaki férfit hétfőn délután szállította be a SMURD gyorsmentő szolgálata a nagyváradi városi kórház járványosztályára. Valaki fényképet készített arról, amint a férfit behelyezik a járművébe, és a közösségi médiában azonnal terjedt a pánikkeltő hír, hogy Berettyószéplakon koronavírusos beteg van. Dorel Țîrț, a DSP szóvivője elmondta, hogy a március 7-én Olaszországból hazatért személy elkülönülve tartózkodott a saját otthonában. Azért kellett kórházba szállítani, mert lázas lett, hidegrázása volt. Tőle is vért vettek, várják a laboreredményeket.

A prefektúra közleménye szerint kilenc személyt tartanak vesztegzár alatt Bihar megyében, de arról nem szól a tájékoztatás, hogy egészen pontosan hol. Bihar megyében 287 olyan személy van, aki elkülönítve tartózkodik otthonában. Közülük 160 ember jött a COVID19 vírussal fertőzött övezetből, 127-en az ő hozzátartozóik. A jelentésből az is kiderül, hogy március 8-án tizenhat moldovai köztársaságbeli személyt helyeztek vesztegzár alá, de a vérmintáik eredménye negatív lett.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában