#maradjotthon

2020.03.24. 13:30

Maradj otthon, és olvass!

A Könyvmentők Egyesületének elnöke, Bota Krisztina közleményben hívja fel mindenki figyelmét az olvasás jótékony hatásaira, illetve ebben ismerteti a „Keep calm and read a book!” elnevezésű projektet, melyet a világjárvány okozta különleges helyzetre való tekintettel találtak ki. A projekt lényege, hogy első körben június 30-áig könyvcserét ajánlanak. Öt könyvért öt másik könyvet adnak, ezeket házhoz is szállítják. Több kategóriából lehet majd választani, de az egyes könyveket a könyvmentők fogják meghatározni. Minden könyv egy kis meglepetést is tartalmazni fog, a projekt végén pedig egy oklevelet és egy ajándékot is felajánlanak majd.

Továbbá arról is értesítik a lakosokat, hogy bár jelenleg az üzletük zárva van, online könyvtárral készülnek, illetve maga a könyvmentés sem szünetel, most is vesznek át könyveket. Biztosítanak mindenkit afelől, hogy szigorúan figyelnek az adás-vétel során a higiéniára, folyamatosan fertőtlenítik a könyveket, de kesztyűket is használnak.

Nem szabad elfelejteni, hogy az olvasásnak számos jótékony hatása, előnye van, ezek között szerepel a memória serkentése, a stresszoldás, egyszerű és olcsó kikapcsolódási lehetőség, hozzájárul az alvás minőségéhez, és nem utolsósorban a könyvek jobbak, mint a filmek.

Ha bárki szeretne önkénteskedéssel besegíteni, vagy a projekt felől érdeklődne, a következő telefonszámon kereshetik fel a könyvmentőket: 0721/003-851 vagy 0721/603-851. Egyéb elérhetőségek: facebook.com/salvatoridecarti, salvatoriidecarti.ro, konyvmentok.ro, contact@salvatoriidecarti.ro, kapcsolat@konyvmentok.ro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában