Rer Vest

2020.03.24. 14:30

Kétfrakciós hulladékgyűjtés

Pikó Stefánia

A Rer Vest és a nagyváradi önkormányzat közös kezdeményezésének köszönhetően a lakosságnak lehetősége van a kétfrakciós szelektív hulladékgyűjtésre, ami azt jelenti, hogy külön gyűjthetik az újrahasznosítható papír, műanyag, fém, üveg stb. hulladékokat a nem újrahasznosítható szeméttől. A magánházak lakói sárga zsákokat, a tömbházak lakói különböző színű konténereket kaptak, amelyek által megvalósulhat a szelektív gyűjtés. A kezdeményező felek arra kérik a lakosokat, hogy éljenek a lehetőséggel, és amennyire csak lehetséges, figyelmesen gyűjtsék a háztartási hulladékokat, hiszen ezzel lényegesen megkönnyítik az illetékesek munkáját. Azt is kérik, hogy minden újrahasznosítható hulladékot nyomjunk össze és úgy helyezzük a kukába, hogy a szemétszállító autók fele ne levegővel legyen tele.

Bár ezt a Rer Vest nem közölte, de fontos tudni azt is, hogy az újrahasznosítható hulladékokat, például a húsos, joghurtos dobozokat, vagy szószos, lekváros befőttes üvegeket, a kukába helyezés előtt ajánlott kimosni, hiszen ha ezek egy zsákba kerülnek valamilyen karton vagy papír hulladékkal, ezeket összekoszolhatják és így használhatatlanná válnak. Továbbá ezek a szétválogatásig a zsákban bepenészesedhetnek, megbüdösödhetnek, nehezebb lesz feldolgozni. Tudni kell azt is, hogy a használt papírzsebkendők, szalvéták, CD-lemezek, magnó- és videókazetták nem újrahasznosíthatók. Érdemes tehát alaposan utánajárni annak is, hogy pontosan mi az, ami újrahasznosítható, és valóban bekerülhet a sárga zsákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában