"Titokban és észrevétlenül"

2020.03.27. 18:18

Fakivágások és -ültetések a Körös-parton

Tizenöt fát vágatott ki a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a Sebes-Körös bal partján a Szent László és a Centenáriumi híd közötti szakaszon.

Forrás: Pikó Stefánia

Azzal vádolják a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalt a helyi környezetvédők, hogy kihasználva a kijárási tilalmat, és azt, hogy mindenki a koronavírus megfékezésére koncentrál, titokban és észrevétlenül kivágatta a Sebes-Körös parti fákat.

Ez, és ehhez hasonló kommentek kezdtek el terjedni az interneten, aminek hatására sajtóközleményt adott ki a polgármesteri hivatal, amelyben leszögezi, hogy egy uniós projekt keretében újítják fel, illetve alakítják át a Sebes-Körös bal partját az említett szakaszon. A projekt magában foglalja ötven platánfa elültetését is, illetve bicikliút építését a töltésen. A közleményben tudatják azt is, hogy a Szent László és a Centenáriumi híd közötti partszakaszon ötvenegy fa van, ezek közül vágtak ki tizenötöt: mind a tizenegy ecetfát, egy cseresznyeszilvafát és három beteg nyárfát, ezek mellé kerül az ötven új csemete. A polgármesteri hivatal közleményében jelzik azt is, hogy a fakivágásokat a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség március 18-iki 4659/BCFM számú jóváhagyásával hajtották végre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában