Március 15

2020.03.18. 10:52

Csendesen és méltóságteljesen emlékeztek

A kialakult járványveszély miatt Hegyközcsatárban is elmaradt a nagy közös ünneplés március 15-én.

Tóth Zsigmond

A csatári református templomban mintegy háromtucatnyian gyűltek össze múlt vasárnap, hogy együtt emlékezzenek a márciusi ifjak bátor tetteire, a zsarnokság elleni harcukra. Az 1848. március 15-én kirobbant forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás alapköve, társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, az összefogás jelképe. Ezen gondolatok jegyében Miklós Csaba Péter helyi református lelkipásztor méltatta a forradalmárokat, igemagyarázatát is ennek az eseménynek megfelelően választotta a János 21, 17–26. bibliai rész alapján. A gyülekezet énekkara hazafias, nemzeti dalokkal, énekekkel örvendeztette meg a jelenlévőket Miklós Spurigán Zoltán kántor-karnagy vezetésével, és ugyancsak hazafias dalokat adott elő Marius & Mónika is.

Az imaközösségi együttlét után az egyházak, civil szervezetek képviselői, illetve magánszemélyek koszorúztak a református templomkertben álló kopjafánál, majd a Himnusz eléneklésével zárult a megemlékezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában