Határrendészet

2020.03.05. 17:00

A migráció lesz a fő kihívás az idén

Az idén a migráció fogja jelenteni a legfőbb kihívást, hangsúlyozta Marin Bondar, a Nagyváradi Területi Határrendészeti Felügyelőség főfelügyelője a március 3-i prefektúrai kollégiumi ülésen.

Pap István

A Bihar Megyei Prefektúra nagyváradi székhelyére tegnap délelőttre összehívott prefektúrai kollégiumi ülésen három intézmény ismertette tavalyi tevékenységi jelentését. A nagyváradi határrendőrség korábban már bemutatta jelentését, amiről lapunkban is beszámoltunk, ezért erre nem térünk ki bővebben. Beszámolója végén Marin Bondar hangsúlyozta, hogy az idei év legnagyobb kihívása az illegális migráció lesz a Bihar és Arad megyei román–magyar határszakaszok felügyeletével megbízott nagyváradi területi határrendészet számára, ennek a kihívásnak a jelei máris megmutatkoznak a török–görög határon, tette hozzá. Kihívást jelent az intézmény számára a logisztikai erőforrások biztosítása, annál is inkább, mert mint az a jelentésből kiderült, a határrendészetnek jelenleg kevesebb mint harminc százalékos a felszereltsége. A főfelügyelő bejelentette, hogy az idén vissza nem térítendő forrásokból kívánnak a határrendészek munkáját megkönnyítő berendezéseket, felszereléseket beszerezni, illetve a Norvég Alapból újítják fel az intézmény aradi irodáját, valamint egy sporttermet akarnak építeni a nagyváradi székhely udvarán.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában