BN-kalendárium

2020.02.19. 13:30

Mit néznek meg a Váradon járó turisták?

Évről évre egyre több turista látogat el Nagyváradra, ezt a növekvő tendenciát mindannyian tapasztaljuk. Imre Zoltán kultúrantropológus árulta el lapunknak, melyik az a két „oszlop”, melyekre Nagyvárad bemutatásakor támaszkodni szokott, és mely témakörökre minden idegenvezető támaszkodhat. Törő Enikő újságíró összeállításából kiderül, mi az, amit az idegenvezetők a legfontosabb látványosságoknak tartanak, mi az, amit az ideérkezők tudnak a városról, és mi lepi meg leginkább a turistákat városnézés közben. Minderről Fenesi Enikő, Mihálka Nándor és Selyem János idegenvezetőkkel beszélgetett.

A 2020-as évkönyvünk ára 10 lej, és a következő helyszíneken lehet megvásárolni: Nagyvárad és a megye azon bódéiban, ahol a Bihari Naplót is árusítják; a szerkesztőség (Dacia sugárút 34. szám) földszintjén lévő apróhirdetési osztálynál (nyitva hétfőtől péntekig 8–18 óra között); a December 1 tér 2. szám alatti reklámirodánkban (nyitva hétfőtől péntekig 8–16 óra között); Székelyhíd: Balog Emese (ajándékbolt); Bihardiószeg: Bibor borászati szaküzlet (Livezilor 40.); Bihardiószeg: Törő Gyula (Livezilor 156., papíráruüzlet); Érmihályfalva: Tămăşdan Ibolya (Republicii utca, központbeli újságosbódé); Nagyszántó: Református lelkészi hivatal (Magyar utca 73. szám); Margitta: Kercsó Jutka (Republicii út 2.); Nagyvárad: Illyés Gyula Könyvesbolt (Jean Calvin utca 2.); Nagyvárad: Dávid könyvüzlet (Moscovei utca 8.); Nagyvárad: Libris Antica könyvüzlet (Aleea Gojdu 2. szám).

 

Borítókép: Alexandru Niţescu felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában