Tüntetés

2020.02.11. 14:30

Megszüntettek egy vasúti átkelőt Belényesben

Civil kezdeményezésként szerveztek tüntetést Belényes egyik külső kerületének lakosai, mert a vasúttársaság (CFR) még decemberben megszüntetett egy, már 60 éve meglévő átjárót egy sínpárnál.

Ha az emberek nem akarnak gyalogosan, esetleg kerékpárral, gyerekkocsival, csomagokkal a sínek között bukdácsolni, 3 kilométeres kitérőt kell tegyenek. Az elmúlt pénteken délre szólt a demonstráció meghívója a Belényes–Vaskoh vasútvonal érintett szakasza mellé, ahol a megjelentek sajtóérdeklődésre elmondták: a helyi bútorgyár környékének lakói ezen az átkelőn keresztül tudtak a város központja felé indulni. A sínpár között betonelemek voltak, ezek jelentették voltaképpen az átkelőt, ám azokat tavaly decemberben a CFR önkényesen kiszedette, a lakosok pedig szinte azonnal kérték visszahelyezését.

Kérésükkel nemcsak a vasúthoz, de a polgármesteri hivatalhoz is fordultak, utóbbi orvosolta is a gondot, ám a hivatal órákon belül felszólítást kapott annak visszavonására illetéktelenségre hivatkozva, nemcsak büntetést, de pert is kilátásba helyezve. Maga a CFR elutasította a lakosok kérését. A helyzet pikantériája, hogy az illető vasúti szakaszon január óta nincs forgalom... A demonstrálók nevében megszólaló Dan Popa szerint az elmúlt 60 évben, míg jártak arra szerelvények, senkit nem zavart az átjáró, az esetleges sérülésveszély, most ellenben kidobálták helyükről a betonelemeket, igaz, eredeti helyüktől csupán pár méterre, a vágányok mellé, ahol sokkal balesetveszélyesebbek, hiszen a lakosok továbbra is átkelnek a sínek között, ám most már a betonelemeket is kerülgetniük kell... Ilyen az, amikor egy vállalat állam az államban-elv mentén működik, fejtette ki véleményét Dan Popa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában