Felvásárlás

2020.02.28. 07:43

Már mutatkoznak Romániában a koronavírus okozta pánik jelei

Országos hírcsatornákról érkezik a hír, hogy Románia több városában a lakosok felvásároltak mindent a bevásárlóközpontok élelmiszerrészlegein.

Fotó:

A jelenségnek a koronavírus okozta pánik az oka. Leginkább Bukarestben figyelhető meg ez, de több nagyvárosban is történtek hasonló esetek. George Bădescu, a Romániai Nagy Kereskedelmi Hálózatok Egyesületének ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy az utóbbi napokban olyan masszív vásárlási láz van, mint ünnepek idején, és főként a nem romlandó élelmiszertermékeket vásárolják az emberek. Bădescu kijelentette, hogy nem kell aggódni, mert rövid időn belül feltöltik az árukészleteket, de azt nem mondta el, hogy ez mennyi idő alatt fog megtörténni. A maga során Adrian Oros mezőgazdasági miniszter az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva biztosította a lakosságot arról, hogy elégséges az országban az élelmiszer- és az ivóvízkészlet „Szeretnénk nyugalomra inteni minden polgárt, és biztosítani arról, hogy nincsenek problémák. Most elegendő élelmiszer- és vízkészlet áll rendelkezésre a lakosság igényeinek kielégítésére, mind a nagy gazdasági szereplőknél, mind a nagy logisztikai platformoknál, és ezek igény szerint növelhetők” – fogalmazott Adrian Oros, hozzátéve, hogy a belügyminisztériumnak vannak vészhelyzetre félretett tartalékai.

Élelmiszer van, maszk nincs

Helyi szinten nincsenek gondok az élelmiszer-ellátmánnyal, legalábbis a Bihar Megyei Prefektúra nem kapott ilyen jellegű figyelmeztetést, tudtuk meg az illetékesektől. Az viszont megfigyelhető, és magunk is tapasztaltuk, hogy több helyen – bevásárlóközpontokban, patikákban – elfogytak az antibakteriális kéztörlők és a különböző kézfertőtlenítő gélek. Ugyanakkor minden váradi patikában hiánycikknek számítanak a maszkok.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában