Youth CommUNITY

2020.02.13. 18:30

Kezdeményező fiatalok jelentkezését várják

Második alkalommal hirdeti meg a Nagyváradi Közösségi Alapítvány a Youth CommUNITY (YCU) programot, amely a Bihar megyei diákokat és egyetemi hallgatókat szólítja meg.

A konkrét kezdeményezéssel érkező fiatalok jelentkezése két lépcsőben történik: egy online applikáció kitöltésével (február 8–6. között), illetve egy személyes interjún keresztül, amelyet a jelentkezők az előző évad „senior” tagjaival folytatnak (február 17–21. között). Az előző programban 60 fiatal vett részt, akkor különböző, a személyi fejlődést, szakmai fejlődést segítő képzések, önkéntes és mentorálási programokon vehettek részt. Az elmúlt alkalommal nyolc közösséget érintő kezdeményezés született meg, két projektet pedig a Tehetségek ösztöndíja (Bursa Talentelor) ösztöndíjprogram versenyébe is beneveztek, így megvalósításukhoz sikerült is 31.000 lejt szerezniük.

Idén is szeretnének 60 fiatalt mozgósítani, akik a kilenc senior tag segítségével ugyanazt a képzési utat járják majd be, mint az első program résztvevői. Szeptemberben például megtanulhatják azt, hogyan kell projektet írni, és a legaktívabbak külföldi tanulmányútra is mehetnek. Természetesen a programban részt vevő fiatalok addig sem fognak tétlenkedni, az alapítvány tagjaivá vált legaktívabb résztvevők június és december között bekapcsolódnak a Nagyváradi Közösségi Alapítvány tevékenységébe.

„Ebben a programban nem csak az egyéni, hanem a közösségi fejlődést is szem előtt tartjuk. Hosszú távú célunk egy olyan, tehetséges fiatalok által alkotott közösség létrehozása, amely a közösség problémáival foglalkozik, tevékeny, állandóan a megoldásokat keresi, és nem a távolból, belenyugodva figyeli az eseményeket” – nyilatkozta Mark C. Lukács, a Nagyváradi Közösségi Alapítvány Youth-menedzsere. További információk az alapítvány honlapján (fundatiacomunitaraoradea.ro), és a program Facebook-oldalán (Youth CommUnity).

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában