Farsangoltak

2020.02.24. 14:00

Játék, móka, kacagás a Lorántffyban

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban idén sem maradt el a farsangi mulatság: csütörtök este a VIII–XI. osztályosok mutatkoztak be mókás oldalaikról.

János Piroska

Az idei farsangi mulatságot a díszteremben zajló felújítási munkálatok miatt az iskola tornatermében rendezte még a két XI. osztály Bere Zsuzsanna és Kovács Abigél osztályfőnökök irányításával. Már a terembe való belépéskor egyértelművé vált, a szervezők fáradtságot és nyakfájást nem ismerve készülhettek az eseményre, a tornaórák helyszínét ugyanis sikerült igazán farsangivá varázsolniuk a nem is olyan alacsony magasságban levő mennyezetről aláhulló rengeteg színes krepp papírcsíkkal.

A „Játék, móka, kacagás” mottót viselő farsangi mulatságon 8–11. osztályosok léptek közönség és zsűri elé, a produkcióik között megtalálhatóak voltak az osztályközösségeiket jellemző jelenetek, táncösszeállítások, de a tévécsatornák aktuális kínálatából is ízelítőt kaphattunk. Bár a fellépők egy öttagú zsűri (Soós Sándor, Fazekas Tibor, Kovács Klára, Szakács Zoltán, Kiss-Király Imre) előtt mutatták be műsoraikat, az est lényege valóban a „játék, móka, kacagás” volt, így mindenki győztesként távozott. Dobogós helyeket nem osztottak ki, az osztályokat jeleneteik alapján különböző titulusokkal tüntették ki. Így a nyolcadik osztály lett a legkreatívabb, a IX. A kapta a legszórakoztatóbb produkció kitüntetését, a IX. B osztályé lett a legcsattanósabb produkció, a X. A osztályé a legbulizósabb, a X. B osztályé a legváltozatosabb, a XI. A a legfantasztikusabb barátok titulusát érdemelte ki, a XI. B-sek pedig a legdinamikusabbak lettek. A megtisztelő címek mellett mindegyik osztály egy-egy tortát kapott, a finomságból a két végzős XII. osztály is részesült, még ha ők csak nézőként is voltak jelen. Az estről a tombolahúzás sem hiányzott, illetve meghívottként Asztalos Csongor is bemutatta beatbox- és énektehetségét.

 

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában