Beiskolázás

2020.02.27. 14:00

Iskolába hívogattak a Szent László Líceumban

Ciucur Losonczi Antonius

Iskolába hívogató címmel kedd délután nagy szeretettel és változatos programokkal várták a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban azokat a nagycsoportos ovisokat, akik szeptembertől iskolába mennek, és persze a szüleiket, hozzátartozóikat is.

Konrád Katalin igazgatónőtől megtudtuk, hogy a 2020/2021-es tanévben két előkészítő osztály indul a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban. A kedd délutáni „iskolakóstolgatón”, melyre a gyermekek elmehettek szüleikkel, nagyszüleikkel vagy más hozzátartozóikkal, különféle játékokban vehettek részt. A mesesarokban bábozni lehetett és mesét hallgatni, kipróbálhatták, hogy mekkora tornyot tudnak készíteni legókból. Természetesen arcfestés is volt, nemcsak amiatt, mivel ez roppant népszerű a gyerekek körében, hanem amiatt is, hogy húshagyókedd lévén temették a farsangot, és illendő volt valamilyen maszkot viselni. Az iskolaismertetőn nagy népszerűségnek örvendett a Foucault-inga, melyet bárki kipróbálhatott.

A játszadozás után táncház várta az aprónépet, majd egy farsangi vetélkedő kínált tartalmas szórakozási lehetőséget. Mindeközben a felnőttek a Szülők iskolájába mehettek, azaz a kápolnában Kiss-Király Tünde óvónő tartott számukra expozét arról, milyen elvek alapján igyekeznek a Szent László Líceumban tanítani, nevelni a diákokat annak érdekében, hogy sérülésmentesen, vidáman, boldogan és felszabadultan érezzék magukat.

Az események lebonyolításába besegítettek hálós és zabhegyezős fiatalok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában