Költöznek

2020.02.06. 15:00

Dávid könyvesbolt: Tiszteletben tartjuk a döntést

Pikó Stefánia

Nagy felháborodást keltett a napokban az a nemrégiben nyilvánosságra került információ, mely szerint a Sonnenfeld-palotában, a munkálatok megkezdésével, nincs maradása a Dávid könyvkereskedésnek, és a felújítás után sem tart igényt szolgálataikra az épületet tavaly felvásárló Iskola Alapítvány. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is hozzászólt az ügyhöz, közleményüket kedden olvashatták lapunkban. Választ vártunk az alapítvány igazgatójától, Nagy Zoltántól is, aki mindaddig készségesen válaszolt kérdéseinkre, azonban a Néppárt közleményével kapcsolatos megkeresésünkre sem a hétvége folyamán, sem hétfőn nem reagált. Kedden kaptunk egy üzenetet, melyben Nagy Zoltán közölte, köszöni a megkeresést, de nem óhajt foglalkozni az EMNP nyilatkozatával ebben a témában.

Új helyet keresnek

A Dávid könyvesbolt Facebook-oldalán található legfrissebb bejegyzésben Kovács Lajos aláírásával jelent meg egy nagyobb terjedelmű írás, megfogalmazva ezzel a könyvesbolt álláspontját. „Nagyváradi könyvesboltunk Sonnenfeld-palotai bizonytalan helyzete egy éve zajlik. De az új tulajdonostól konkrétan leírt választ csak 2020. január 21-én kaptunk. Emiatt a független sajtó megkeresésére addig válaszolni sem kívántunk. Amikor megérkezett a válasz, mi is válaszoltunk a sajtó kérdésére. Mindhárom fél, Iskola Alapítvány, Krónika napilap, Dávid könyvkereskedés teljesen független egymástól. Mindegyik fél természetesen a saját ügyfélkörét képviseli és ennek érdekében teszi a dolgát. De úgy gondolom, hogy mindhárom szereplő elsősorban az erdélyi, nagyváradi magyarság érdekeit próbálja a legjobb tudása szerint szolgálni. Az, hogy az érdekek eltérnek, az természetes, hiszen különbözőek vagyunk, és sajnos nem egyeztetünk részleteiben pontosan egymással” – írja Kovács Lajos. Hozzátette, hogy nagyon nehéz öt év után elköltözni a megszokott helyről, de tudomásul vették a helyzetet, és senkire sem neheztelnek, új helyet keresnek. „Az ingatlan tulajdonosa az Iskola Alapítvány, aki annak adja ki a helyiségeit, akinek gondolja. Ezzel kapcsolatban nekünk nincs és nem is volt semmilyen kifogásunk. Tiszteletben tartjuk a döntésüket, és már keresünk hosszú távra, jól megközelíthető helyen egy, az ügyfélkörünk számára és számunkra megfelelő üzlethelyiséget. Az is tény, hogy nagyon rosszul esett, hogy ott ránk már nincs szükség, de nem kudarcként éljük meg, hanem tanulságként. Nem hisztizni kívánunk, hanem pontosan tájékoztatni, hiszen a jövőben is ezt a tevékenységet kívánjuk végezni. Természetesen csak akkor, ha az ügyfélkörünk is így gondolja” – olvasható a bejegyzésben. Befejezésképp az aláíró megköszönte az együttérzést, és arra kért mindenkit, hogy ne legyenek dühösek, ne haragudjanak senkire, elmondva: ő senkiről sem feltételez rosszindulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában