Közös projektek

2020.02.28. 11:52

A Magyar Tudományos Akadémia munkatársai a nagyváradi várban

Fotó:

Az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatóját, dsc. Monok István ismert kultúrtörténészt, szakírót és Gaálné Kalydy Dórát, az intézmény általános-főigazgató helyettesét látta vendégül február 26-án a Nagyváradi Városi Múzeum-Kulturális Komplexum. A látogatás a vármúzeumban kiállított Élet Mátyás király udvarában című kiállítás kapcsán jött létre, melynek részét képezi a MTA Könyvtár és Információs Központ tárlata: Csillagok, csillagképek Mátyás király udvarában. A látogatást szakmai találkozó egészítette ki, melyen részt vettek a kiállítás szervezői: Palotás Erika, a Reneszánsz Panoptikum Kft. igazgatója és munkatársa, Imre Olga kiállítás-tervező, dekoratőr, valamint a Nagyváradi Állami Egyetem képviselője, a nagyváradi kulturális intézmények vezetői és munkatársai, nem utolsó sorban pedig a vármúzeum tudományos munkatársai (a Nagyváradi Állami Egyetem történelmi karának dékánja, Horga Ioan professzor, a Nagyváradi Egyetemi Könyvtár képviselői, a Nagyváradi Megyei Könyvtár igazgatója, Ligia Mirișan, illetve munkatársa, a Római Katolikus Püspökség részéről Lakatos Balla Attila történész, gyűjteményszervező, Emődi András, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület levéltárosa, történész, a Görögkatolikus Püspökség képviselői, köztük Indig Rodica kulturális tanácsos, Péter I. Zoltán helytörténész, író, megyei tanácsos, Pop Alexandru helytörténész).

Az esemény házigazdája Angela Lupșea, a Nagyváradi Városi Múzeum-Kulturális Komplexum főigazgatója volt. Az intézmény, az erre vonatkozó szerződés megkötése után, a MTA Könyvtár és Információs Központtal közös programok keretében fog együttműködni. A közös projektek között szerepel Mezey Lajos fotográfus kiállításának megszervezése, nagyváradi vonatkozású grafikai munkák bemutatása és egy térképtörténeti kiállítás létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában