Támogatott tartalom

2020.02.28. 13:17

A Ford Carbenta bemutatja az új Ford Pumát

Az új Ford Puma, az első Romániában gyártott hibridautó most megcsodálható Nagyváradon! Fedezze fel, hogyan is fog festeni a jövő, és alakítsuk ki együtt a nagyváradi Ford-kirendeltségnél, a Borsi út 32/D szám alatt, vagy a partnerüzleteknél: Era Shopping City, Aushopping vagy Real.

A hibrid elektromos járművek korszaka elérkezett, a Ford Puma pedig megtestesíti ezt az új irányt. A hibrid EcoBoost motorok kiváló teljesítményt nyújtanak a Puma modellnek, a üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás jelentős csökkentésével, szemben a hagyományos benzinmotorokkal. A Puma EcoBoost technológiája magában foglal egy kis méretű villanymotort, amely hozzájárul a hatékonyság növeléséhez. Egy villanymotor jelentősen hozzájárul a jármű által megtett út hosszúságához és a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez. Nem szükséges a Pumát külső áramforráshoz csatlakoztatni, mivel a villanymotort tápláló akkumulátor menet közben feltöltődik. A regeneratív fék visszairányítja az energiát fékezés közben a hibridmotor akkumulátorához. A Ford 1,0 l ECOBOOST benzinmotor hétszer nyerte el az Év Nemzetközi Motorja címet. A Puma modellnél 125 vagy 155 lóerős változatban található. Így egy hagyományos motortól elvárható élménnyel gazdagodhat, annyi különbséggel, hogy jobb az átlagfogyasztása és csökkentett károsanyag-kibocsátással rendelkezik – ezzel nemcsak környezetkímélőbb, de gazdaságosabb is.

Versenyképes ára, többletfelszereltsége, személyre szabható tulajdonságai által az új Ford Puma olyan gépkocsivá válik, amelyet muszáj vezetnie. Az új Ford Puma nem csupán egy olyan személyautó, amelyre mindenki vágyik, ő az év Must Have-tartozéka. Ha szeretne kitűnni diszkrét módon és stílusosan, a megoldás az új Ford Puma.

A kifinomult mild-hybrid motortechnológia mellett a karizmatikus Ford Puma a 456 literes tartály sokoldalúságát és a Ford MegaBox újdonságát ajánlja. A Craiován gyártott új modell továbbá bizalmat ébresztő technológiákkal készült, többek között indulás-megállást érzékelő sebességtartó rendszer (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), az útjelző táblákat felismerő rendszer (Speed Sign Recognition) és a közlekedési sávon tartó rendszer (Lane Centring). Nem utolsósorban, az új Ford Puma messzemenő kényelmet biztosít, deréktáji masszázst végző székekkel, elsőként ebben a szériában. További előnyei: a 180 fokos látószöggel működő hátsó videókamera és az active breaking rendszer, amely érzékeli a járókelőket, valamint sebességtartó és evasive steering rendszer.

A Ford Puma nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, de intelligens is. Az előrehaladott biztonsági rendszerek aggodalommentes vezetést nyújtanak tulajdonosának. A legújabb csúcstechnológiák közül említhetjük a következőket:

– ütközésmegelőzésben segítő rendszer, mely érzékeli a járókelőket

– intelligens, Stop & Go funkciókkal ellátott sebességtartó, útjelző táblák felismerése, sávon tartó és távolságtartó rendszer.

A Puma modell ledes fényszórói ragyogó és pontos fényforrást biztosítanak. A holt szögre (BLIS) vonatkozó segédrendszer radarérzékelőket használ, hogy beazonosítsa az abban lévő járműveket. Ezek a Puma mindkét oldalára fel vannak szerelve, és narancssárga fénnyel figyelmeztet az oldalsó tükröknél.

Amikor ki kell hátráljon egy parkolóhelyről, és a kilátási feltételek kedvezőtlenek, a jelzőrendszer hangosan figyelmeztet a közeledő járművekre. Ez a funkció fényjelzéssel is működik, amely az oldalsó visszapillantó tükrökben érzékelhető azon az oldalon, ahonnan közeledik a másik jármű.

Ha menet közben az egyik gumiabroncs veszít a nyomásból, a nyomásérzékelő rendszer azonnal figyelmeztet egy piktogram által, ami a műszerfalon jelenik meg, így meg lehet előzni a gumidefektet.

A stabilitásellenőrző állandóan figyeli a jármű haladását. Fejlett érzékelőket használ a fékblokkolásgátló és a vontatórendszer, így észlelheti, amikor a gépjármű veszít a tapadásból, és mindegyik kerékre küldhet egy fékimpulzust, amivel hozzájárul az autó stabilitásának visszanyeréséhez.

A közlekedési módok kiválasztásával növelheti a vezetés élményét, a gázpedál, a futómű és sebességváltó beállításait módosítva, személyre szabva. Az új Ford Pumánál bármikor kiválaszthatja az Önnek megfelelő vezetési üzemmódot:

1. Normál – a kényelmen, az üzemanyag-megtakarításon és a kezelhetőségen van a hangsúly;

2. ECO – optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást;

3. Sport – a dinamikus vezetési élményért;

4. Slippery – amikor havas, csúszós utakon kell vezessen;

5. Trial – homokos, kavicsos utakra.

Mindezen intelligens rendszerek gondmentes vezetési élményt nyújtanak a Ford Puma volánjánál.

A Ford Puma utastere bőrkárpitja révén elegáns és kifinomult. Az első ülések derékmasszázst végző funkcióval vannak ellátva, növelve a komfortérzetet; minden egyes részlet megnyerő stílusról árulkodik. Egy sor intelligens jellemvonással és csúcstechnológiával tulajdonosa teljes ellenőrzést nyerhet járműve felett: 12,3„-es műszerfal 8”-es érintőképernyővel, FordPass Connect beépített modemmel és a SYNC 3 által biztosított szolgáltatásokkal. Minden alkotóelem arra szolgál, hogy utazása minél kellemesebb legyen. A Ford Puma modell FordPass Connect beépített modemmel rendelkezik, amely felbecsülhetetlen előnyöket nyújt, beleértve a 4G-s WIFI LTE-t, amely által a beépített műholdas navigációs rendszeren keresztül időszerű közlekedési információkhoz juthat. A műszerfalon található figyelmeztető berendezéstől kapott információkkal sok balesetet elkerülhet, a FordPass Connect pedig szükség esetén értesítheti a segélyszolgálatot, jelentve az autó pontos helyzetét is. Ez a funkció még hasznosabb, ha egy okostelefonhoz csatlakoztatjuk a FordPass applikáción keresztül, ezután pedig letölthet egy sor új funkciót. Példának okáért fel lehet használni a telefont arra, hogy meghatározza a jármű pontos helyét, vagy hogy messziről kinyithassa. Ezen keresztül lehet figyelni az üzemanyagszintet, a kilométerórát és a gumiabroncsok nyomását, valamint figyelmeztetést kaphat a gépkocsi műszaki állapotáról. Továbbá be lehet állítani a műholdon keresztül a navigációs rendszert, az úti célt a telefonról továbbítva az autónak.

Az új Ford Puma tíz B&O márkájú hangszórós audiorendszerrel van felszerelve. Ízléstől függetlenül, a zeneszámok kiváló minőségben kell hangozzanak vezetés közben is. Pont erre számíthat az új Ford Puma modellnél. A B&O márka és az audiorendszer 575 W-os hangerővel járó minikoncertet biztosíthat a kocsiban ülőknek. Ez a gazdag és erős konfiguráció a hátsó elválasztó falba beépített intelligens mélynyomót is tartalmaz, így az új Ford Puma egyik rakodóterét sem érinti. Ha a vezető felviszi a hangerőt, koncertélményben lehet része, csupán az autóban ülve.

A Ford Puma panorámatetővel van felszerelve, amely teljesen helyettesíti az acéltetőt. Így a fény behatol a beltérbe és világos, levegős hangulatot kelt. A panorámatető első felét elektronikusan lehet irányítani hátrafelé, a kihúzható napernyők pedig lehetővé teszik az ablak nyitásával a friss levegő beáramlását anélkül, hogy a bent ülőket bántaná a napsugárzás.

TESZTVEZETÉSRE ITT JELENTKEZHET: http://www.fordoradea.ro/cerere-drive-test.html

 

Fizetett hirdetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában