Interjú

2020.01.15. 11:07

Ovi D. Pop legfontosabb díja: idén születik második gyermeke

A váradi fotóművész a több száz díjáról, bámulatos légifotóiról és művészi aktjairól híres, azonban legbüszkébben arról beszélt a legutóbbi interjú során lapunknak, hogy májusra várják második feleségével, Antoniával első közös gyermeküket, Ava-Caterinát. Ovi D. Pop első gyermeke, Patrick már 17 éves, az első házasságából született.

Törő Enikő

– Fotósként milyen eredményeket értél el 2019-ben?

– Ez volt eddig a legjobb évem. Egyébként minden esztendőben ezt mondom, hiszen évről-évre jobb eredményeket érek el. Körülbelül 100 versenyen vettem részt, mint fotós, több mint 400 díjat nyertem, ugyanis mindig több kategóriába jelentkezek a fotókkal. A több száz díjból 151 arany. A legtöbb díjat olyan képekkel nyertem, melyeket még 2018 végén készítettem, monokróm, színes, portré, akt, légi és tájkategóriákba szoktam beküldeni a felvételeket. A sokkoló hatású fotók is népszerűek, például a palotatűznél készített felvételekkel is nyertem díjakat.

– Melyik fotód volt a legsikeresebb 2019-ben?

– A legsikeresebbnek a Dead or Alive című képem bizonyult, világversenyeken is. Egy ötletből két sikeres fotó is alakult, a már említett és a Weather Snake elnevezésű. Ezeket a Felsődernán készült légifelvételekből szerkesztettem össze. Facebookon azonban 2019-ben a legnépszerűbbnek az a fotó bizonyult, melyet a karácsonyi vásár megnyitóján készítettem, ez körülbelül 150 ezer emberhez ért el. Mindig arra tanítom a tanfolyamokon résztvevőket, hogy egy adott eseményről ők tegyenek először közé képeket, így sikeressé válnak. Ezzel a fotóval is ez volt a helyzet, én voltam az első.

A fotóművész legnépszerűbb 2019-es, facebookos képe

– A fotósmunkád mellett már egy jó ideje zsűrizni is hívnak. Tavaly mely országokban, versenyeken pontoztál?

– Zsűriztem Indonéziában, hatalmas élmény volt. Emellett Kínának is zsűriztem kétszer, egyszer személyesen, egyszer pedig online. Személyesen voltam pontozni Montenegróban, Szerbiában, Bulgáriában két alkalommal – egyszer zsűrielnök is voltam, Olaszországban – ott kiállításom is volt. Online Indiának, az Egyesült Államoknak, Bangladeshnek, Horvátországnak, Ecuadornak, Írországnak és Malájföldnek is zsűriztem. Idén egy indonéziai és egy kínai versenynek is zsűrizek, online. A gyermeken születése miatt szeretnék sokkal kevesebbet utazni és inkább a családommal lenni, azonban nyár elején Indiába elmegyek zsűrizni, ez egy nagyon fontos verseny.

Ovi D. Pop és Antonia 2017-ben házasodtak össze

– Úgy tudom, Nagyváradon és Szatmárnémetiben szervezel, többnyire kétnyelvű fotótanfolyamokat. Tavaly hány csoportod volt, idénre mik a terveid?

A válasz és az interjú további része a Bihari Napló 2020. január 15-i lapszámában olvasható.

 

Borítókép: Dead or Alive, Ovi D. Pop

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában