Szelektíven

2020.01.20. 17:33

Nyitva az ingyenes szemétlerakó

Eddig  170-en használták a  szelektív szemétgyűjtésre alkalmas gyűjtőhelyet, amelyet az elmúlt év utolsó napjaiban nyitott meg a RER Vest Váradon, az Uzinelor utcában.

Forrás: Bihoreanul

A gyűjtőhelyen ingyen lehet elhelyezni 13 féle hulladékot, amihez mindössze aszemélyazonossági igazolvány felmutatása szükséges. A legtöbben kisebb ház körüli javítások után maradó törmeléket helyezték el ott, de akadt, aki a kerti hulladéktól szabadult meg ilyen módon. Azokat is várják, akik nem tudják hova tenni az ünnepek után megmardt fenyőfákat.

A váradi szemétgazdálkodó cég által kialakított, az egykori Adeplast cég volt székhelye melletti gyűjtőnél 15 nagyméretű konténert helyeztek el, kettőt-kettőt az építkezési törmeléknek és üvegeknek, egyet-egyet pedig műanyagnak, textilnek, használt abroncsoknak, elektromos és elektronikus szemétnek, fémnek, papírnak, bútorzatnak.

A telephely működése: február 28-ig naponta 9:00 és 17:00 óra között, március 1-től október 31-ig 8:00 és 20:00 óra között.

Borítókép: az egyik már használatban lévő konténer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában